
Welke plant moet je nemen om beter te slapen?
Les bienfaits des plantes ne sont pas un mystère pour vous. Vous avez simplement besoin de conseils pour connaître les vertus de chaque plante pour mieux dormir. Avant de vous lancer dans la lecture de notre guide, n’oubliez pas que les plantes sont parfois contre-indiquées chez certains patients. Avant de consommer vos plantes pour mieux dormir, parlez-en à un spécialiste (médecin, pharmacien, phytothérapeute, naturopathe, etc.).

Hoe gebruik je planten om beter te slapen?
Slaapstoornissen worden vaak gekenmerkt door nachtelijk ontwaken of moeite met inslapen. Planten bezitten natuurlijke eigenschappen om beter te slapen. Om een plant te consumeren, kunt u kiezen voor een infusie of capsules.
De plant om voor het slapengaan als infusie in te nemen
Planten die helpen om beter te slapen, zoals lindebloesem, citroenverbena, oranjebloesem, kamille, passiebloem of citroenmelisse, zijn uitstekend als infusie. De voordelen van een kruideninfusie zijn talrijk. Naast de hydratatie die het biedt, helpt een kruideninfusie bij ontspanning en het in slaap vallen. Bereid vanaf vandaag een brouwsel van de planten die in deze gids worden genoemd. Bereid uw infusie om te drinken voordat u naar bed gaat om beter te slapen.
Planten in capsules
Planten om beter te slapen zijn ook verkrijgbaar in capsules, in te nemen met een groot glas water. Uw fytotherapiespecialist zal u alle adviezen geven om de formule te vinden die bij u past (anti-stress, spijsverteringsvoordelen, angst, bloedsomloop, enz.). Capsules zijn gemakkelijker te consumeren, maar vereisen het instellen van een dagelijkse routine om ze niet te vergeten.

Welke planten kunnen helpen om beter te slapen?
Het nemen van planten in capsules of het laten trekken in heet water lijken perfecte oplossingen te zijn om slaapproblemen tegen te gaan. Elke plant heeft zijn eigen eigenschappen om de oorzaken van slechte slaap tegen te gaan: stress, angst, moeilijke spijsvertering. Om uw nachtelijke gezondheid te verbeteren, ontdek welke plant voor u geschikt is.
Slaapmutsje
Slaapmutsje, ook wel Californische papaver genoemd, heeft natuurlijke angstremmende eigenschappen. Slaapmutsje bevordert het inslapen en vermindert het 's nachts wakker worden voor een langere slaap. Slaapmutsje wordt aanbevolen voor mensen die last hebben van sterke angstgevoelens. Slaapmutsje wordt 's avonds voor het slapen gaan in capsules ingenomen.
Valeriaan
Voor mensen die last hebben van angst, is valeriaan de plant om te consumeren. Valeriaan behoort tot de natuurlijke kalmeringsmiddelen die de patiënt kalmeren. Valeriaan wordt 's avonds voor het slapen gaan in capsules ingenomen. Voor mensen met ernstige angstgevoelens kunnen de doses valeriaan worden verdeeld over 's ochtends en 's avonds.

Passiebloem
Onze levens worden steeds actiever en passiebloem helpt ze te reguleren. Als je lijdt aan nachtmerries of nachtangst, zal passiebloem je kalmeren. Passiebloem wordt ingenomen als infusie of in capsules aan het einde van de dag of 's avonds.
Rhodiola
Mensen die lijden aan chronische stress kunnen rhodiola consumeren. Rhodiola bestrijdt vermoeidheid. Het helpt de patiënt 's nachts in slaap te vallen dankzij de algemene kalmte die hij overdag ervaart. We consumeren de wortel van rhodiola. Rhodiola-capsules moeten na 17.00 uur overdag worden vermeden voor een betere nachtrust.
Citroenmelisse
Citroenmelisse, net als kamille, is een van de grootmoeders remedies tegen slapeloosheid. Citroenmelisse is een uitstekende plant om spijsverteringsproblemen tegen te gaan. Door maagkrampen te voorkomen en spasmen te verlichten, ontspant citroenmelisse het lichaam en zorgt het voor een betere slaap. Citroenmelisse wordt geconsumeerd als infusie of in capsules. Als infusie hoeft u het alleen maar vers in heet water te dompelen.
Hop
Tijdens de menopauze krijgen vrouwen 's nachts opvliegers. Hop, 's avonds in druppels ingenomen, is een goede oplossing om slaapstoornissen als gevolg van de menopauze te voorkomen. Andere planten, zoals lindebloesem, meidoorn of oranjebloesem, zijn zeer goede remedies tegen slaapstoornissen. Vind uw ideale plant dankzij het advies van een specialist.
Kunnen planten alle slaapproblemen oplossen?
Kleine slaapproblemen, zoals problemen met inslapen of 's nachts wakker worden, zijn niet gevaarlijk genoeg om met planten te behandelen. Als u last heeft van ernstige slaapstoornissen zoals slapeloosheid, slaapapneu of hypersomnie, grijp dan niet meteen naar slaapmiddelen. Raadpleeg eerst uw huisarts. Afhankelijk van de diagnose die hij stelt, kan een behandeling op basis van natuurlijke planten worden voorgesteld. Ten slotte, zelfs als u alle planten neemt om beter te slapen, als uw beddengoed van slechte kwaliteit is, zult u 's nachts nog steeds problemen hebben. Controleer de staat van uw matras en kussen, lucht uw kamer regelmatig en kijk of uw slaap al dan niet verbetert.