Onze kennis

Een expertise van 30 jaar

Bij de Matrassenkoning is het belangrijk om aan elke slaper een antwoord te bieden dat perfect op zijn behoeften is aangepast. Daarom ontwikkelen wij een breed gamma van producten, zodat iedereen een slaapoplossing op maat kan vinden, die aan het budget en de wensen voldoet.

Elke creatie is het onderwerp van een gezamenlijke ontwikkeling met onze partnerfabrieken. Keuze uit materialen en technologieën, voortdurende innovatie, design van het tijk, comforttesten, stresstests, kwaliteitscontroles: Er wordt niets aan het toeval overgelaten.

Een uitgebreid keuze van producten

Bij de Matrassenkoning geloven wij dat elke slaper uniek is. Met andere woorden, wij zijn allemaal anders!

En het is om ervoor te zorgen dat ieder van jullie zijn geluk vindt, dat we jullie een grote selectie van producten voorstellen.

Omdat we alleen of met twee slapen. Omdat in termen van comfort iedereen zijn eigen smaak heeft. Zachte of stevigere matras, klassiek of met geheugenschuim. Omdat wij groot of klein zijn, lichtgewicht of nogal sterk. Kortom, omdat we allemaal een goede reden hebben om de ene matras te kiezen boven de andere, en het is essentieel om de keuze te hebben.

Onze verplichtingen

Een advies op maat

Wij helpen je om de juiste keuze te maken.

Want voor een ongetraind oog lijkt niets meer op een matras dan een ander matras.
Onze experten, toegewijd aan de kwaliteit van uw slaap, bieden u persoonlijk advies op maat van uw behoeften en eisen. We staan tot je beschikking in alle winkels, op een gewoon bezoek of op afspraak. Onze klantendienst helpt u graag per telefoon, chat of e-mail.
We bieden u ook gedetailleerde productbladen aan om je te begeleiden bij het kiezen van de matras die het beste bij je morfologie past. Je zult er de voordelen, hun technische beschrijving, raden voor hun onderhoud en gerelateerde producten terugvinden.
Luisteren, begeleiden en ondersteunen: wij doen ons best om je een rustige nacht te garanderen.

Het recht om fouten te maken en 200 nachten om het te weten te komen

Met de Matrassenkoning heb je recht om de tijd te nemen om je keuze te bevestigen.

Want voordat je besluit, moet je testen. In je eigen ruimte. Dag of nacht. In alle posities. Alleen, of met iemand anders.
De Matrassenkoning laat je toe om je matras voor 200 nachten te proberen.. En als het niet bij jou past, kun je het onder bepaalde voorwaarden ruilen.
De garantie van een keuze in alle rust..
Wij staan tot je beschikking om je te helpen goede nachten door te brengen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen per telefoon, mail of op andere wijze.
Je nachtrust is onze prioriteit.

Een beddengoed ontworpen om lang mee te gaan

Bij de Matrassenkoning is elk detail belangrijk.

Omdat het al deze extra details zijn die ons in staat stellen om je hoogwaardige producten aan te bieden. De keuze van materialen is ook beslissend. Al 30 jaar zijn onze producten bekend om een uitstekende prijs-kwaliteitverhoudingte hebben, en we zetten ons in met de garantie van onze producten.
De garantie van elk product staat op elk artikelfiche vermeld. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als je een probleem met je aankoop ondervindt, wij zullen trachten een oplossing met je te vinden.
Een verantwoordelijk en toegewijd bedrijf

Onze solidariteitsverplichtingen

Wij vinden het belangrijk om ons te mobiliseren voor verschillende initiatieven uit te voeren.

Op ons niveau dragen we bij aan het uitrusten van bevolkingsgroepen in moeilijkheden.

Brussels Expo, het congrespaleis van het Belgisch hoofdstad, heeft een kringloopcentrum van donaties voor Oekraïense vluchtelingen opgericht. We hebben 185 producten (matrassen, boxsprings, dekbedden, kussens en textiel) geleverd om deze populaties in tegenspoed te begeleiden.

We zijn toegewijd samen met de stad van Croix om hulp aan Oekraïense vluchtelingen te verlenen. We hebben 10 sets beddengoed en een twintigtal dekbeddenen kussens gegeven.

Onze winkel van Geispolsheim heeft zich op lokaal niveau gemobiliseerd door 4 matrassen en 1 boxspring aan de Europese collectiviteit van Elzas te verstrekken. Zo werd de opvang van Oekraïense families in Straatsburg vergemakkelijkt.

We hebben met de Banque Solidaire de l'Équipement van Emmaus Défi samengewerkt : We hebben 15 nieuwe matrassenaan de vereniging geboden. Deze donaties werden dan tegen solidariteitsprijzen aan behoeftige familie aangeboden.

Eco-meubel

Het is voor ons een noodzaak om een belangrijke speler te worden in het verzamelen, sorteren, recyclen en waardering van gebruikte meubels en matrassen.

Daarom is ons bedrijf (OKI SARL, 350 rue des Verdiers - 59390 Lys-lez-Lannoy) in het Registre national des metteurs sur le marché d’éléments d’ameublement onder het nummer FR16928 geregistreerd. Dit nummer garandeert dat OKI SARL, als lid van Eco-meubel, voldoet aan zijn wettelijke verplichtingen uit hoofde van artikel L541-10-1 10 van het Milieuwetboek.

Vrouwen en mannen

Bij de Matrassenkoning is de naleving van sociale normen die de mensenrechten waarderen een belangrijke waarde.

Hoewel het beginsel van gelijke beloning voor vrouwen en mannen sinds 1972 in de wet is verankerd, bestaan er nog steeds ongelijkheden. Daarom werd de index van professionele gelijkheid tussen mannen en vrouwen opgericht. Door deze tool, die in 2018 werd gelanceerd, kunnen bedrijven de genderverschillen meten om de bestaande ongelijkheden te belichten
Na jaren van verbintenis en initiatieven met betrekking tot professionele gelijkheid behaalde OKI een zeer positieve nota van 99/100 op 31/12/2023.

Deze wordt door de volgende 4 indicatoren uitgedrukt :

39/40 voor de indicator van het loonverschil tussen vrouwen en mannen in een vergelijkbare functie en leeftijd.

35/35 voor de indicator van het verschil in de verdeling van individuele verhogingen tussen vrouwen en mannen.

Terugkeer na zwangerschapsverlof indicator: niet berekenbaar.

10/10 voor de indicator van het aantal werknemers van het ondervertegenwoordigde geslacht onder de 10 hoogst betaalde werknemers.