Rugpijn wordt beschouwd als de "ziekte van de eeuw". Bijna 80% van de bevolking heeft er chronisch of incidenteel last van. Wanneer rugpijn zo ondraaglijk wordt dat u niet meer in slaap valt, moet u handelen! Wat als beddengoed, en meer specifiek de matras, u zou kunnen helpen? Elke dag een goede slaap is belangrijk voor een goede gezondheid. Stevigheid, ondersteuning, comfortzones, vormgeheugen, pocketveren, latex, u kent alle beddengoedtechnologieën maar u weet niet welke uw rugpijn zal verlichten? We gaan u veel tips geven om u te helpen bij het kiezen van de beste matras voor uw rugpijn. 

Waarom kan uw matras de oorzaak zijn van uw rugpijn? 

Bijna iedereen krijgt minstens één keer in zijn leven te maken met rugklachten. Of u nu lage rugpijn of nekpijn heeft, het is belangrijk om de oorsprong ervan te kennen voordat u actie onderneemt.

Te oud beddengoed 

Wist u dat uw beddengoed de oorzaak kan zijn van uw rugpijn? Veel mensen slapen op matrassen en kussens die te oud en versleten zijn. Na verloop van tijd is de rugondersteuning niet meer optimaal. Uw matras zakt weg en uw kussen garandeert niet langer uw hoofdsteun en uitlijning van de wervelkolom. U komt terecht in een ongeschikte houding. 

Een matras die niet geschikt is voor rugpijn 

Uw rugklachten kunnen heel goed te wijten zijn aan een gezondheidsreden die buiten de kwaliteit van uw matras ligt. In dit geval heeft u beddengoed nodig dat uw rugpijn verlicht. U heeft vast een matras gekocht zonder aan uw gezondheid te denken. Het is erg belangrijk om een​​matras te kiezen waarmee u pijnloos kunt slapen.

Welk beddengoed kiezen om chronische rugpijn te voorkomen?

We gaan u nu helpen bij het kiezen van uw matras op basis van het type matras dat geschikt is voor uw rugpijn.

Een stevige matras, zoals het moet. 

Meestal denkt u dat u een heel stevig matras nodig heeft als u rugpijn heeft. Een te hard matras zorgt er echter niet voor dat drukgebieden uw ruggengraat recht houden. Om rugpijn te voorkomen, moet u een goed uitgelijnde wervelkolom hebben terwijl u slaapt. Hiervoor is een latex kussen en matras met gemiddelde stevigheid een interessante keuze. Afhankelijk van uw gebruikelijke positie in uw bed, kunt u de voorkeur geven aan andere soorten matrassen, zoals een pocketveringmatras, ideaal voor mensen die op hun zij slapen, of een schuimmatras van hoge dichtheid voor een even stevige ondersteuning. Grote mensen hebben een steviger matras nodig. 

Optimaal comfort 

Wanneer u rugpijn heeft, is het essentieel dat u zich direct op uw gemak voelt. Bij De Matrassenkoning raden we u aan om een ​​matras liggend te proberen, niet zittend. U zult direct zien of dit matras het comfort en de ondersteuning biedt die nodig is om uw pijn te verlichten. Als u er na aankoop achter komt dat de matras niet geschikt voor u is, kunt u profiteren van onze 200-nachten proefgarantie als u deze in de winkel heeft gekocht.

Hoe kiest u de juiste matras voor uw rugpijn? 

Uw lichaam beweegt 's nachts en u heeft een matras nodig die uw bewegingen accommodeert en uw pijn verlicht.

Kies het juiste beddengoed volgens uw behoeften 

Bij De Matrassenkoning hebben we kwaliteitsproducten voor rustgevende nachten met behulp van verschillende technologieën:

  • De latexmatras biedt goede ventilatie dankzij het honingraatmateriaal. Deze technologie kan worden geassocieerd met 3, 5 of 7 comfortzones voor uw lichaam. Kies een kerndichtheid die zich aanpast aan uw gewicht en lengte.
  • De traagschuimmatras (visco-elastisch) vormt zich naar de contouren van uw lichaam voor persoonlijk comfort. Vormgeheugen vermindert drukpunten en verlicht uw rugpijn.
  • Het pocketveringmatras biedt een gelijkmatige ondersteuning van uw lichaam. Het kan zich ook aanpassen aan de pijngebieden van uw rug en biedt een goede slaaponafhankelijkheid. 

Kies voor de topmatras 

Mocht het voor u niet mogelijk zijn om te overwegen om nieuw beddengoed aan te schaffen, dan kunt u kiezen voor een dekmatras. Deze zeer dunne matras die op de matras wordt geplaatst, kan voor een extra laag comfort zorgen en de rugpijn verlichten. Net als bij de matras, moet u een matrastopper kiezen met technologie die aan uw behoeften voldoet.

dummytekst ter aanvulling 

Uw rugklachten kunnen heel goed te wijten zijn aan een gezondheidsreden die buiten de kwaliteit van uw matras ligt. In dit geval heeft u beddengoed nodig dat uw rugpijn verlicht. U heeft vast een matras gekocht zonder aan uw gezondheid te denken. Het is erg belangrijk om een ​​matras te kiezen waarmee u pijnloos kunt slapen.