Kies de juiste matras

Een nieuw matras kiezen is blijkbaar niet makkelijk…. Wij helpen u de matras te vinden die past bij uw verwachtingen en uw beperkingen. De keuze van uw matras is erg belangrijk voor uw gezondheid en wij bieden u aan om u te helpen bij de keuze van uw matras.

Ondersteuning volgens uw lichaamstype

Om uw matras te kiezen, is het eerste criterium om rekening mee te houden uw maat. Uw ondersteuningsbehoeften passen zich aan uw lichaamstype, uw gewicht en de manier waarop u slaapt aan. Om uw ruggengraat recht te houden en rugpijn te voorkomen, mag uw matras niet te hard en niet te zacht zijn.

Mensen met rugpijn zullen kiezen voor stevige ondersteuning. Wanneer u samen slaapt, is het kiezen van een steviger matras ideaal omdat u het lichaam van de sterkere persoon voorop moet houden.

In de onderstaande tabel kunt u de stevigheid van uw matras kiezen op basis van uw morfologie: 

  • heel zacht
  • zacht
  • medium
  • stevig
  • erg stevig

De technologie van uw matras 

De technologie van uw matras is het belangrijkste element voor een goede ondersteuning van uw lichaam en uw wervelkolom. We verliezen allemaal gemiddeld 33 cl water per nacht, wat enorm is en daarom is het belangrijk om een ​​matras te hebben die vocht snel opneemt om het snel af te voeren. 

Er zijn 4 technologieën die zich aanpassen aan uw behoeften: schuim, latex, pocketveren en traagschuim.

Elk van deze technologieën zal zich aanpassen aan uw morfologie en voldoen aan uw beperkingen. 

Schuimmatrassen: Schuimmatrassen passen zich perfect aan verschillende lichaamstypes aan. Vanwege de lage kosten is het populair bij veel mensen met een beperkt budget. Het onderhoudt de wervelkolom goed en de stevigheid varieert afhankelijk van het type schuim en de dichtheid. Hoe hoger de dichtheid, hoe comfortabeler het bed zal zijn. Er zijn twee soorten schuim: polyurethaanschuim van minimaal 25kg/m3 en HR schuim rond de 35kg/m3. 

Latexmatrassen: Latexmatrassen zijn kwaliteitsmatrassen. Latex reguleert de temperatuur van het bed, houdt een matras warm in de winter en koel in de zomer voor maximaal comfort. Mensen met allergieën zullen kiezen voor een latexmatras omdat de cellen in de latex de groei van huisstofmijt tegengaan. De latexmatras heeft een langere levensduur dan andere technologieën. 

Pocketveringmatrassen: Pocketveringmatrassen hebben een uitstekende ventilatie, waardoor het vocht dat 's nachts vrijkomt, wordt afgevoerd. Ze bieden een perfecte slaaponafhankelijkheid, zodat u uw partner 's nachts niet voelt bewegen. 

Matrassen met vormgeheugen: Matrassen met vormgeheugen hebben de bijzonderheid dat ze 's nachts drukpunten verlichten dankzij een warmtegevoelig schuim dat de contouren van uw lichaam perfect omhult, waardoor u beter kunt ontspannen voor een goede nachtrust. De traagschuimmatras houdt u 's nachts warm en is daarom niet aan te raden als u 's nachts zweet.

Verwelkom uw matras 

De ontvangst van een matras wordt bepaald door het aantal vullingslagen dat het comfort van uw matras vormt. U kiest de ontvangst van uw matras op basis van uw morfologische behoeften en uw voorkeuren op het gebied van meer of minder uitgesproken omhulling.

Er zijn 3 soorten ontvangst:

  • dynamisch met weinig vulling wat een licht stevig en afgezwakt gevoel geeft,
  • comfortabel met iets meer vulling dan de "dynamische" die een gevoel geeft dat noch stevig noch flexibel is en dat geschikt is voor een grote meerderheid van slapers,
  • zacht met meer vulling wat een gevoel van meer uitgesproken omhulling en welzijn geeft.

De maat van uw matras

De maat van uw matras wordt bepaald op basis van uw maat en de beschikbare ruimte in uw kamer.

Om een ​​matras te kiezen die de juiste maat heeft, moet uw matras 10 tot 20 cm groter zijn dan uw lengte.

Om meer ruimte te hebben om te slapen, kiest u een matras groter dan 140cm, uw slaapcomfort zal hoger zijn.

De standaardmaat voor een eenpersoonsmatras is 90x190cm. Als je langer bent dan 1.70m, kies dan een lengte van 200cm.

Voor een 2-persoonsmatras zijn de maten 140x190 of 140x200 en 160x200. Er zijn vele maten beschikbaar en u heeft ook de mogelijkheid om een ​​op maat gemaakte matras te bestellen.

De slaaponafhankelijkheid van uw matras

Wanneer u samen slaapt met iemand is het niet eenvoudig om een matras te kiezen omdat u rekening moet houden met de bewegingen van uw partner en een goede slaaponafhankelijkheid niet mag worden verwaarloosd. 's Nachts draaien we ons gemiddeld 40 keer om, telkens leidend tot een kortstondig moment waarop u wakker wordt. Het criterium slaaponafhankelijkheid is belangrijk om 's nachts niet wakker te worden door de bewegingen van uw partner, vooral als u een ander lichaamstype heeft. Hoe beter de slaaponafhankelijkheid, hoe minder u de bewegingen van uw partner voelt en dit zal de kwaliteit van uw slaap aanzienlijk verbeteren. 

De keuze voor een pocketveringmatras biedt een zeer goede slaaponafhankelijkheid. De veren zijn individueel gepot en daarom onafhankelijk om uw bewegingen niet door te geven aan uw partner. 

Dummytekst ter aanvulling 

De keuze voor een pocketveringmatras biedt een zeer goede slaaponafhankelijkheid. De veren zijn individueel gepot en daarom onafhankelijk om uw bewegingen niet door te geven aan uw partner.