Welk materiaal kiezen voor uw kussen?

Het kiezen van het juiste kussen is essentieel voor maximaal comfort en een goede nachtrust. Maar tussen alle materialen die de beddenmarkt biedt, welke zal u moeten kiezen? Synthetisch, latex of natuurlijk: wat zijn de voordelen van elk van deze materialen? Bij Le Roi du Matelas bieden we kwaliteitsproducten tegen de beste prijzen om ervoor te zorgen dat u de juiste keuze maakt. Hier zijn de voordelen van ieder hoofdkussen.

Synthetisch kussen

Wanneer u kiest voor een kussen met synthetische vulling, geniet u van groot comfort en een goede hygiëne. Een synthetische vulling geeft u een licht hoofdkussen.  Het woord "synthetisch" kan een slechte indruk geven, maar het veel voordelen die zich aan uw behoeften zullen aanpassen.

Traagschuim of visco-elastisch geheugenkussen

Een van de meest gewilde synthetische kussens is het geheugenvorm kussen. Het biedt goede ondersteuning aan de nek dankzij de perfecte uitlijning. Uw nek blijft in lijn met uw ruggengraat. De ergonomische vorm en visco-elastische samenstelling passen zich aan uw hoofd en nek aan. Het traagschuim kussen is bijzonder geschikt voor slapers die erg last hebben van de nek of migraine.

Voordelen van visco-elastisch kussen

Le Roi du Matelas biedt goedkope geheugenkussens van hoge kwaliteit. Comfort voor iedereen met producten gemaakt in Frankrijk en België. Dit zijn de voordelen:

●      De ergonomie: ook wel anatomisch genoemd omdat het de lichaamsbouw van de slaper omhult. Het geheugenvorm kussen is ideaal voor mensen met nekpijn.

●      Het comfort en de stevigheid: het biedt een comfort dat geschikt is voor de nek met een stevige ondersteuning.

●      Ideaal voor mensen met allergieën: Synthetisch materiaal is hypoallergeen. De tijk is verwijderbaar en kan eenvoudig gewassen worden.

●      De levensduur: de uitzonderlijke kwaliteit van het vormgeheugen maakt het in de loop van de tijd een duurzaam product.

Nadelen van visco-elastisch kussen

De nadelen van het synthetische kussen, gemaakt van traagschuim zijn:

●      niet voor iedereen geschikt: het traagschuim kussen reageert veel op warmte en sommige slapers houden niet van warmte, vooral in de zomer.

●      NIet wasbaar: Het synthetische kussen met traagschuim kan niet in de wasmachine worden gewassen. Dit kan de voordelen ervan veranderen en het materiaal vervormen.

Latex kussen

Het latex materiaal is synthetisch en natuurlijk en is van nature antibacterieel. De latex geeft een vol gevoel, perfect voor een zachte en goede houding van je hoofd.

Voordelen van een latex kussen

Het latex kussen heeft veel voordelen, hier zijn de belangrijkste:

●      Ergonomie: Het latex kussen omhult het hoofd en nek, voor een maximaal comfort te bieden voor perfecte ondersteuning. Het latex kussen wordt aanbevolen als je op je rug slaapt.

●      Comfort: dankzij de elasticiteit biedt latex een goede ligging.

●      De ademende kant: de microperforatie van het latexkussen zorgt voor een goede de luchtcirculatie. De ademende eigenschap zorgt ervoor dat het zweet snel afgevoerd wordt, waardoor het risico op allergie wordt verminderd.

●      Levensduur: Het latex kussen is duurzaam en gaat erg lang mee. Dit type kussen kunt u het ongeveer 4 jaar gebruiken.

Nadelen van een latex kussen

Ondanks de vele voordelen is het belangrijk om de weinige nadelen van het latex kussen te benadrukken.

●      Onderhoud: Het latex kussen is niet in de machine of met de hand wasbaar. Dit zou de eigenschappen beschadigen en het kunnen vervormen.

●      Niet voor iedereen geschikt: het latex kussen is perfect voor mensen die op hun rug slapen, voor een goede uitlijning van de nek met de wervelkolom. Als u het fijn vindt om op uw zijde of zelfs op je buik te slapen, past dit type kussen niet bij uw slaaphouding.

●      Weinig omhullend: Latex is een materiaal dat niet een heel vol gevoel biedt.

●      Duur: Latex kussens zijn duurder dan een synthetisch kussens.

Natuurlijk kussen

Natuurlijke kussens bestaan uit veren of dons. Steeds populairder om hun verschillende eigenschappen, natuurlijke kussen komen weer helemaal terug op de beddenmarkt.

Voordelen van het natuurlijke kussen

Dit zijn de erkende voordelen van een natuurlijk kussen:

●      Lekker vol gevoel: Een donskussen biedt alle vulling die nodig is voor een cocoon gevoel Natuurlijke kussens zorgen voor meer lichtheid.

●      Goede thermische eigenschap: dons is erg populair om u warm te houden in de winter en koel in de zomer.

●      Natuurlijk anti-transpirant: de goede thermische isolatie zorgt ervoor dat het natuurlijke kussen effectief anti-transpirant is om een goede nachtrust te garanderen.

●      Gemakkelijk te onderhouden: Omdat het van nature ademend is, is het natuurlijke kussen gemakkelijk te onderhouden. Het natuurlijke kussen kan tot twee keer per jaar in de machine gewassen worden. Overweeg echter bij het reinigen om verschillende spin- en spoelcycli te programmeren om al het vocht te verwijderen.

●      De levensduur: Natuurlijke kussens hebben een levensduur van bijna 10 jaar, immers ze goed onderhouden worden.

Nadelen van natuurlijk kussen

Natuurlijke vulling heeft veel voordelen, maar heeft toch enkele nadelen:

●      Huisstofmijt: Als u gevoelig bent voor huisstofmijt en stof, zijn natuurlijke kussens niets voor u. Slecht onderhouden, kan het natuurlijke kussen plaatsmaken voor de proliferatie van mijt, waardoor allergieën ontstaan.

●      Stevigheid: Het natuurlijke kussen moet qua vulling goed in balans zijn en een aanzienlijk hoog percentage veren bevatten, anders zal het sneller inzakken.