Matrassen: de stevigheid testen?

Als u wakker wordt, heeft u dan vaak pijn in uw schouders, rug en heupen? Dit alles kan het gevolg zijn van een te harde matras. We geven de voorkeur aan zeer stevige matrassen om rugpijn te voorkomen. Maar in werkelijkheid moet de matraskeuze worden gemaakt op basis van uw behoeften en vooral uw morfologie. Volg onze gids om erachter te komen of uw matras te hard is. Ook leggen we uit hoe u kunt voorkomen dat u een te stevig matras koopt en geven we u wat tips om een ​​oplossing te vinden.

Als u twijfelt over de stevigheid van uw matras, raden we u aan om uw matras te testen door deze drie stappen te volgen:

Begin door op uw rug op uw matras te liggen om uw spieren te voelen ontspannen en observeer hoe u u voelt.

Vraag uzelf dan af of u het gevoel heeft dat u in een kom ligt. Dan is uw matras na verloop van tijd te zacht of kromgetrokken.

Schuif uw hand tussen de onderkant van uw onderrug en de matras. Als u dit gemakkelijk kunt doen, is uw matras te hard. Anders is de stevigheid precies goed voor u.

Rol op uw zij en kijk of uw elleboog min of meer in de matras graaft. Blijf even op uw zij om te voelen of de drukpunten fijn of pijnlijk zijn.

Als u uw bed deelt met uw partner, controleer dan de matrasondersteuning en oefen meer druk uit op de matras. Beide wervelkolommen moeten uitgelijnd zijn. Het is ook belangrijk om de maat van de matras te controleren op basis van uw respectievelijke morfologieën en waakzaam te zijn op de comfortzones en op de onafhankelijkheid van het slapen.

Aan de hand van de resultaten van deze tests kunt u eenvoudig bepalen of uw huidige matras te hard, te zacht of perfect geschikt is.

Hoe voorkomt u dat u een te harde matras koopt?

Om te voorkomen dat u een te hard matras koopt, raden we u een paar tips aan: 

  • Test de matras thuis, niet alleen in de winkel. Inderdaad, u zult op een matras in de winkel nooit hetzelfde gedrag vertonen als thuis. U zult meer ontspannen zijn en u kunt echt experimenteren met alle houdingen op uw buik, op uw zij of op uw rug. Het moet in paren worden getest als u uw bed deelt.
  • Wacht enkele weken om zeker te zijn van uw keuze. Het duurt niet één nacht om te bepalen of uw matras te hard of te zacht is. Over het algemeen raden we u aan om tussen de 15 en 30 nachten op uw nieuwe matras te slapen voordat u een definitieve beslissing neemt.
  • Bij De Matrassenkoning hebben we kwaliteitsproducten. We weten dat de keuze soms ingewikkeld kan zijn, daarom bieden we u aan om uw matras 200 nachten thuis te testen. Dit aanbod is enkel geldig voor aankopen in de winkel.
  • Gedurende deze tijd bent u vrij om het matras te testen en om te ruilen als het niet aan uw verwachtingen voldoet.
  • Om het comfort van uw nachten te optimaliseren, is het essentieel om het juiste beddengoed en de uitrusting voor uw beddengoed te kiezen. Op onze site en in de winkels vindt u dekbedden, kussens en ook beddengoed: hoeslaken, kussenslopen, dekbedovertrekken.

Welke oplossingen zijn er om een harde matras zachter te maken?

Uw oordeel is binnen en u weet nu dat uw huidige matras te hard is. U kunt het helaas niet inruilen omdat uw deadline is verstreken. Wat te doen dan? Waarom niet investeren in het gebruik van een matrastopper?

De matrastopper heeft veel voordelen om het ongemak van een matras te verlichten: 

Past zich aan alle mensen aan door comfort en zachtheid te bieden dankzij verschillende technologieën volgens uw behoeften. Het verlicht drukpunten en spanningsgebieden door te kiezen voor een traagschuimmatrastopper, een latex- of HR-matrastopper.

Voorkom vroegtijdige veroudering van uw matras. Om comfort en bescherming tegen huisstofmijt te combineren, kiest u voor een latex matrastopper.

Regelt de temperatuur van uw bed, afhankelijk van of het wol, veren of schuim is.

De topmatras is een goedkope oplossing om een ​​te hard en zachter matras te maken. U zult nacht na nacht beter slapen en meer comfort hebben.