Hoe een topdekmatras kiezen?

Om te genieten van extra comfort is een topdekmatras de ideale oplossing. De rol van de topdekmatras is ook om uw matras tegen vlekken en ander vuil of stof te beschermen, waardoor de goede levensduur wordt gegarandeerd. Het gebruiksgemak maakt het mogelijk om het regelmatig te onderhouden door het vaak te luchten en te wassen voor een schoon en gezond bed. Bij Le Roi du Matelas vindt u een selectie topdekmatrassen van hoge kwaliteit, gemaakt in Frankrijk en België tegen aantrekkelijke prijzen.  Waar moet ik op letten als ik een topdekmatras kies? Welke maat moet ik kiezen? Welke vulling past bij mij?

Waarom een topdekmatras gebruiken?

De topmatras heeft veel voordelen die uw slaap zal verbeteren. De meest voorkomende voordelen zijn:

●      Comfort: De toevoeging van een topdekmatras biedt extra comfort naast dat van uw matras, zonder dat u deze hoeft te verwisselen.

●      De eigenschappen van uw matras optimaliseren: de topdekmatras versterkt de eigenschappen van uw huidig matras en zal zodoende het comfort maximaliseren.

●      Langere levensduur: De topdekmatras beschermt uw matras tegen vlekken en slijtage die gepaard gaan met het gebruik ervan, waardoor het een betere levensduur heeft.

●      Beddengoedhygiëne: een topdekmatras onderhoud uw bed en beschermt ook allergieën.

Welke maat moet ik kiezen voor een topdekmatras?

Bij Le Rois du Matelas hebben we verschillende afmetingen van topdekmatrassen die geschikt zijn voor een éénpersoons- of tweepersoonsmatras:

●      Voor één persoon: 90x190 cm en 90x200 cm,

●      Voor twee personen: 140x190 cm, 140x200 cm, 160x200 cm, 180x200 cm.

Het is mogelijk om twee topdekmatrassen van 1 persoon op een tweepersoonsmatras naast elkaar te leggen om de slaaponafhankelijkheid te garanderen en het comfort te optimaliseren.

Welke vulling kiezen voor een topdekmatras?

Het kiezen van de vulling is essentieel om de voordelen en het comfort van uw matras te maximaliseren. Bij Le Roi du Matelas vindt u een brede selectie van producten met verschillende voordelen, afhankelijk van de gebruikte technologie. Hier zijn onze tips waarmee u een topdekmatras kan kiezen die bij u past.

Traagschuim en memory-foam

Een nieuwe trend in de beddenmarkt, is de geheugentechnologie. Deze vulling trekt steeds meer slapers aan. Het traagschuim zal zcih om de lichaamsvormen van de slaper vormen om uitzonderlijk comfort en ontspanning te bieden. Een traagschuim topdekmatras zorgt voor een zacht bed en past op alle soorten matrassen.

Synthetische schuimvulling

De schuimbekleding zorgt voor extra comfort van uw matras. Voor een goede verdeling van de drukpunten van het lichaam van de slaper kiest men het beste voor een schuimmatras met Hoge Veerkracht. Deze schuimtechnologie, ook wel HR-schuim genoemd, transformeert uw matras in een comfortabele cocon en zorgt voor een stevig matras met een betere slaapdikte.

Latex vulling

Het essentiële voordeel van latex is het vermogen om de verschillende drukpunten van het lichaam te absorberen. Dit materiaal biedt een zachtere ligging in bed met een aangenaam comfort. De latex matras is ideaal in combinatie met een stevige matras om het bedcomfort te maximaliseren.

Welke dikte kiezen voor een topdekmatras?

Nu u weet welke type vulling u voor uw topdekmatras wenst, gaan we het over de dikte hebben. De dikte van de topdekmatras is echter ook belangrijk. Afhankelijk van de dikte zal de topdekmatras het gewicht van het lichaam ondersteunen en zorgen ze voor zachtheid en elasticiteit. Voor een comfortabel en zachte ligging zal u de voorkeur moeten geven aan een maximale dikte.

Welke grammage voor een matras?

Het gewicht van de vulling definieert de grammage. Uitgedrukt in g/m2, de grammage garandeert de dikte en dichtheid van de topdekmatras: hoe hoger de grammage is, hoe dikker en comfortabeler de matras zal zijn.

Welke dichtheid kiezen voor een topdekmatras?

Net als bij de grammage, hoe hoger de dichtheid, hoe steviger de topdekmatras zal zijn. Omgekeerd biedt een lage dichtheid een zachter topdekmatras.

Welke stevigheid kiezen voor een topdekmatras?

Afhankelijk van het doel van uw topdekmatras zal de keuze van stevigheid verschillen. Indien u meer stevigheid aan uw matras wenst te geven, moet u een stevige topdekmatras kiezen. Integendeel, voor een zachter matras, zal een zacht topdekmatras voor een zacht bed zorgen. Afhankelijk van uw wensen en behoeften zal de keuze van stevigheid van uw topdekmatras verschillen.

Is een matrasbeschermer essentieel op een topdekmatras?

De matrasbeschermer biedt extra bescherming aan uw matras en topdekmatras. Het is niet essentieel, maar het gebruik ervan wordt nog steeds aanbevolen om de goede hygiëne van uw beddengoed en het onderhoudsgemak te garanderen.

Hoe installeer ik een topdekmatras?

De topdekmatras wordt direct op uw matras geplaatst. Het enige wat u hoeft te doen, is uw matras en topdekmatras met een matrasbeschermer bedekken en lakenhoes aan de afmetingen van uw dubbele matras aanpassen.