Matras

Zie Producten

Zie Producten

Zie Producten

Zie Producten

Zie Producten

Zie Producten

Zie Producten

De juiste matras kiezen

We brengen een derde van ons leven in bed door, vandaar het belang van het kiezen van de matras die het beste bij onze behoeften past om van een goede nachtrust te genieten. De rol van de matras is belangrijk omdat deze de bewegingen van ons lichaam tijdens onze slaap absorbeert. De matras gaat hand in hand met de keuze van de lattenbodem. Door de combinatie van de twee kunt u uw comfort optimaliseren en van maximale ondersteuning genieten.

De verschillende soorten matrassen

Er zijn drie technologieën beschikbaar: latex, schuim of met veren. Het belangrijkste is om te bepalen welke het beste bij u past. Dit op basis van uw lichaamstype, uw comfort en wenscriteria.

Latexmatras

Er zijn twee soorten latexmatrassen beschikbaar: natuurlijk of synthetisch. Natuurlijke latex is een materiaal van plantaardige oorsprong afkomstig van het sap van de rubberboom. De kern (of het hart) van de matras moet minimaal 10 cm latex van rubberboom sap bevatten. Als de latexmatrassen minstens 85% latex van natuurlijke oorsprong bevatten, wordt de vermelding "Natuurlijk" of "100% natuurlijke oorsprong" toegekend.

Synthetische latex is een mengsel van natuurlijke latex en polyurethaan.

Latexmatrassen zijn flexibel en stimulerend voor optimale zachtheid en bieden een hoogwaardig comfort voor de slaper. Dankzij de lucht cellen zorgen de latexmatrassen voor een goede natuurlijke ventilatie en voorkomen ze nachtelijk zweten. Latex past zich aan alle lichaamstypes aan en is wederom zeer comfortabel en bovendien hypoallergeen. De matrasdikte en latexdichtheidscriteria zijn belangrijk. Hoe hoger de dichtheid, hoe langer de levensduur van de matras. De dichtheidswaarden liggen tussen 60 en 90 kg / m3.

Schuimmatras

De schuimmatrassen zijn gemaakt van synthetisch materiaal. Er zijn 3 soorten schuim: polyether, polyurethaan en Bultex.

  • Het polyetherschuim heeft een dichtheid van 16 tot 30 kg / m3 met gesloten cellen voor een basiscomfort.
  • Het polyurethaanschuim heeft een dichtheid van 30 tot 60 kg / m3 met open cellen voor meer comfort en een betere levensduur.
  • Het 100% Bultex-schuim, specifiek van het merk Bultex, zorgt dankzij de meervoudige cellen, voor meer ondersteuning en efficiëntere aanpassing aan de lichaamsbouw.

De schuimmatrassen bieden stevig, tot zeer stevig comfort. Ze zijn wel gevoelig voor vocht en moeten daarom op een lattenbodem geplaatst worden voor een betere luchtcirculatie. Het schuim heeft het voordeel dat het na gebruik zijn perfecte vorm terugkrijgt, een goede levensduur heeft, licht is in gewicht en gemakkelijk te hanteren is. De schuimmatrassen hebben een goede prijs / comfort verhouding.

Traagschuim matras

Traagschuim matrassen zijn gemaakt van visco-elastisch of thermo-reactief schuim dat op lichaamswarmte reageert en die zich perfect bij de rondingen van het lichaam aansluit. Het visco-elastische schuim heeft een dichtheid van 40 tot 60 kg / m3 : hoe hoger de dichtheid, hoe beter het comfort en de ondersteuning. De kern van de visco-elastische matras is minimaal 7 cm dik om de naam "traagschuim" te mogen dragen. Het traagschuim verwijdert drukpunten en bevordert een betere doorbloeding dankzij een betere verdeling van het lichaam over de matras. Een traagschuim matras verlicht lage rugpijn en gewrichtsproblemen. Ze bevorderen een goede nachtrust omdat ze ervoor zorgen 's nachts minder te draaien. De traagschuim matras is niet geschikt voor mensen die 's nachts veel zweten omdat het lichaamswarmte ophoopt. Om een goede ventilatie van de matras te bevorderen, is het absoluut noodzakelijk om een lattenbodem te gebruiken.

Veer matras

Pocketveren matrassen zijn de meest comfortabele matrassen op de markt. De veermatrassen behoren tot de hoge standing door verschillende soorten veren aan te bieden: ingekapseld, biconisch, multi-spiralen. Dankzij het feit dat ze de drukpunten ontlasten bieden ze een perfecte ondersteuning van het lichaam. Het aantal veren bepaalt de kwaliteit van de matras: hoe meer veren, hoe comfortabeler de matras. De pocketvering matrassen zorgen voor een slaaponafhankelijkheid, ideaal als je partner onrustig slaapt. Ze hebben een goede ventilatie en worden aanbevolen voor mensen die het 's nachts warm hebben. Voor een nog beter comfort, kan met een gestoffeerde bedbodem of strakke lattenbodem met de pocketvering matras combineren.

Verschillende afmetingen

Om de maat van uw matras te kiezen, is het raadzaam om 20 cm aan uw lengte toe te voegen. Het is belangrijk om rekening te houden met uw comfort en daarom uw keuze aan uw behoeften en wensen aan te passen. Op dezelfde manier is de configuratie van de slaapkamer een essentieel criterium. We mogen niet vergeten dat breedte ook van belang is, wetende dat een slaper 40 keer per nacht draait. De breedtes van 160 en 180 zijn belangrijk voor al met z'n twee slaapt en als u verschillende maten hebt.

Een matras dat zich aan de seizoenen aanpast

Het voordeel van een matras met een winterzijde en een zomerzijde is om tijdens elk seizoen comfort te bieden. De winterzijde is dikker en heeft ook meer vulling om de warmte beter te behouden. De zomerzijde heeft als voordeel dat de padding lichter is en daardoor minder warm voor het lichaam is. Met een matras dat zich aan de seizoenen aanpast kunt u genieten van een warmteverschil dankzij de wisselbare zijde en ook om de matras minstens twee keer per jaar te draaien om zijn levensduur te verlengen.

Vind alle maten matrassen