Hoofdkussen

Prijs
8€ 90€
Afmetingen
 1. 40x60
 2. 63x63
Afmeting bedlinnen, dekbedden, hoofdkussens
 1. 33x60
 2. 40x60
 3. 65x65
 4. 45x70
 5. 60x60
Materiaal (Stof)
 1. Katoen
 2. Percale van katoen
 3. Polyester
Stijl
 1. Uni
 2. Bedrukt
Kleuren
 1. Wit
Confort
 1. Moelleux
type HOOFDKUSSENS DEKBEDOVERTREKKEN
 1. Synthetische hoofdkussens
 2. Natuurlijke hoofdkussens
 3. Geheugenschuim hoofdkussens
 4. Latex hoofdkussens
Materiaal
 1. Stof
Behandeling anti-huisstofmijt
 1. Ja
 2. Neen
Behandeling allergeen
 1. Ja
 2. Neen
Vorm
 1. Rectangulaire
 2. Vierkant
 3. Hoes
Merk
 1. Dorsoline
 2. Dorsorev
 3. Dreamway
 4. Swissway
 5. LRDM
Filter
 • Prijs
 • 8€ 90€
 • Afmetingen
  1. 40x60
  2. 63x63
 • Afmeting bedlinnen, dekbedden, hoofdkussens
  1. 33x60
  2. 40x60
  3. 65x65
  4. 45x70
  5. 60x60
 • Materiaal (Stof)
  1. Katoen
  2. Percale van katoen
  3. Polyester
 • Stijl
  1. Uni
  2. Bedrukt
 • Kleuren
  1. Wit
 • Confort
  1. Moelleux
 • type HOOFDKUSSENS DEKBEDOVERTREKKEN
  1. Synthetische hoofdkussens
  2. Natuurlijke hoofdkussens
  3. Geheugenschuim hoofdkussens
  4. Latex hoofdkussens
 • Materiaal
  1. Stof
 • Behandeling anti-huisstofmijt
  1. Ja
  2. Neen
 • Behandeling allergeen
  1. Ja
  2. Neen
 • Vorm
  1. Rectangulaire
  2. Vierkant
  3. Hoes
 • Merk
  1. Dorsoline
  2. Dorsorev
  3. Dreamway
  4. Swissway
  5. LRDM

Hoofdkussen gevonden

Hoofdkussen gevonden

Onze geheugenkussens, gemaakt van latex of synthetische vezels, bieden een zacht of stevig welkom. Kies voor de garantie van onvergelijkbaar slaapcomfort en een goede nachtrust. Onze kussens zijn verkrijgbaar in verschillende maten: 40x60cm, 45x70cm, 60x60cm.

Het juiste hoofdkussen kiezen

Het kussen is zeker, samen met het matras, het bed element dat de meeste invloed heeft op de kwaliteit van de slaap. Er zijn verschillende vullingen: natuurlijke vulling met dons, eendenveren of synthetische vezels met antiallergische behandeling.

Verschillende kussenvullingen

Verenkussens zijn nog steeds erg populair, maar wegens vele verschillende allergieën, zijn er nieuwe producten op de markt verschenen met innovatieve en efficiënte technologieën. Het is essentieel om een kussen te kiezen dat bij u past, zowel vooruw gezondheid als het comfort van uw nachten.

Natuurlijke vezel

Kussens uit natuurlijke vezels bestaan traditioneel uit veren en eenden- of ganzendons in een katoenen omslag. Ze worden zeer gewaardeerd voor hun zachtheid en soepelheid, waardoor ze zeer aangenaam zijn. Het natuurlijke kussen absorbeert en voert het transpiratievocht zeer goed af, het zorgt voor een betere ventilatie. Als u van volle kussens houdt, kies dan voor een natuurlijke kussen met een hoge vullingsgraad. Hoe natuurlijker de ganzen- of eendenveren, hoe voller, zachter en comfortabeler uw kussen zal zijn.

Synthetisch vezel

Synthetische vezels zijn ware revolutie in de beddenmarkt. Synthetische kussens hebben, dankzij behandelingen die aan grote gezondheidsproblemen zijn aangepast, vele verschillende eigenschappen. Bijvoorbeeld tegen rugpijn, allergieën ... Het synthetische kussen heeft een vulling van holle siliconenvezels. Deze kussens staan bekend om hun hygiënische en onderhoudsvriendelijke kwaliteit. Ze worden vaak behandeld tegen mijten en hebben een witte katoenen omslag.

Traagschuim

Onder de synthetische kussens vinden we het traagschuim kussen. Deze is tegenwoordig erg populair omdat de schuimvulling zich perfect aan de vorm van het hoofd en de nek aanpast en een optimaal comfort biedt. Dankzij het traagschuim worden drukpunten 's nachts verlicht. Dit ergonomische kussen is perfect voor mensen met nekpijn.

Latex

Latex kussens hebben de bijzonderheid dat ze hun dikte behouden omdat deze altijd hun oorspronkelijke vorm terug krijgen. Uw nek en nekwervels zullen zich goed op het kussen plaatsen. Latex kussens zijn over het algemeen microgeperforeerd waardoor de lucht beter kan circuleren. Voor mensen die 's nachts veel zweten, zorgt latex ervoor om s'nachts een nat kussen te vermijden.

De juiste kussenmaat

Er zijn twee maten kussens: Europees (vierkant) of Amerikaans (rechthoekig). De twee maten bieden niet dezelfde ondersteuning voor je hoofd. Hun eigenschappen zijn essentieel bij het kiezen van het juiste formaat:

 • Vierkant kussen ondersteund hoofd, nek en schouders
 • Het rechthoekige kussen ondersteund alleen het hoofd en de nek

Als u volledige ondersteuning wenst, kiestu het vierkante kussen, anders is het rechthoekige kussen voldoende.

Comfort naar uw wensen

Elk kussen is onderverdeeld in 4 soorten comfort:

 • Stevig comfort komt overeen met goede ondersteuning.
 • Gemiddeld comfort ondersteunt het hoofd en de nek met meer soepelheid.
 • Zacht comfort is soepel, het ondersteunt het hoofd minder goed.
 • Ergonomisch comfort ondersteunt hoofd, nek en schouders de hele nacht door om de spieren helemaal te ontspannen.

De houding bepaalt het type kussen

De keuze van uw kussen hangt van uw slaappositie af.

 • Als u op uw rug slaapt, moeten uw hoofd en uw wervelkolom op één lijn liggen. Vermijd te volle kussen om te voorkomen dat u 's nachts uw rug buigt. Kies een stevig kussen, met gemiddeld of ergonomisch comfort.
 • Als u op uw zij slaapt, houdt het kussen uw nek en rug tijdens uw slaap in evenwicht. Richt uw keuze op een kussen met gemiddeld of ergonomisch comfort.
 • Als u op uw buik slaapt, moet u absoluut de rugboog vermijden. Kies een zacht, dicht kussen, liever in dons, tenzij u allergisch bent voor mijten.
 • Als u veel beweegt of u niet tussen deze drie posities kunt kiezen, kunt u het beste een kussen kiezen met gemiddeld comfort dat uw hoofd en nek ondersteund.

Een bedachte keuze

Uw kussen geeft u comfort en stevigheid met een specifieke behandeling als u deze wenst, zodat uw slaap herstellend en pijnloos is. Als u last hebt van huisstofmijtallergie of rug- en nekpijn, combineer u dan uw kussen dan met uw matras, topdekmatras of bedbodem. Zo heeft u alle troeven in hand voor een rutgevende nacht zonder problemen.

Vind al onze soorten dekbedden

Ontdek onze volledige kussencollectie

Vind ons assortiment peluwkussen