Donsdeken - Hoofdkussen

Zie Producten

Zie Producten

Zie Producten

Ontdek onze collectie natuurlijke of synthetische dekbedden, opzwellend, comfortabel en licht om u een gezellige nachtrust en een kwaliteitsslaap te garanderen. Onze dekbedden zijn verkrijgbaar met verschillendesoorten vullingen. De vulling is het basiselement van het dekbed, omdat deze de essentiële kenmerken zoals de zwelling, de duurzaamheid, de kwaliteit en de warmte-index bepaalt. Onze dekbedden zijn ontworpen voor de winter, zomer of 4 seizoenen in de standaardafmetingen 140x200cm, 200x200cm, 220x240cm en 240x260cm, zodat ze passen bij de afmetingen van uw beddengoed.

De juiste keuze dekbed en kussen

Het hoofdkussen en dekbed maken integraal deel uit van het comfort van ons beddengoed. Het is daarom essentieel om meer te weten te komen over alle beschikbare bereiken. Schuim- of latexvormige geheugenkussens, donzen of synthetische veren dekbedden: de keuze is enorm in termen van technologieën en vullingen, om nog maar te zwijgen van de verschillende afmetingen. Dus om u door alle mogelijke functies te leiden, nodigen wij u uit om onze tips te volgen om het kussen en dekbed te vinden dat het beste aan uw verwachtingen en prijs voldoet.

Hoe kies ik mijn kussen en dekbed?

Slaap is belangrijk: voor een optimale nachtrust denken we meestal na over de keuze boxspring en matras, maar laten we niet vergeten dat een goed kussen en een geschikt dekbed ook essentieel zijn. Alle mogelijkheden die beschikbaar zijn voor een goed beddengoed maakt het erg ingewikkeld en kussens en dekbedden zijn geen uitzondering. Er zijn verschillende criteria die u kunnen helpen: uw slaaphouding, het materiaal, de dikte en afmetingen van uw beddengoed.

Met deze criteria kunt u uzelf de juiste vragen stellen op basis van uw slaapgewoonten. Bekijk ze hier in detail.

De criteria

Van alle producten die op de markt worden aangeboden, is het niet echt gemakkelijk om het juiste model te kiezen. Zoals we eerder hebben gezien is één van de belangrijke criteria de vulling, het materiaal en de dichtheid van het kussen en dekbed. We vertellen u hier meer over.

De vulling

De beddenmarkt biedt verschillende technologieën voor uw kussen en dekbed: synthetische of natuurlijke vezels, latex of traagschuim. Waarom zijn ze zo verschillend?

Een oude bekende vulling voor kussens en dekbedden zijn de natuurlijke vezels. Deze bestaan meestal uit eenden- of ganzenveren en dons, in een katoenen tijk. Natuurlijke vezels worden gekenmerkt door de zachtheid terwijl ze het voordeel hebben dat ze nachtelijk zweet goed elimineren en te beschermen tegen een vochtig dekbed. Aan de andere kant biedt synthetische vezels een betere hygiëne dankzij anti-bacteriële behandelingen. In het kussen helpen synthetische vezels om rugpijn te voorkomen, maar ook allergieën. Het dekbed voelt lichter aan en behoud een isolerende kracht.

Opgemerkt moet worden dat traagschuimkussens deel uitmaken van een kwaliteit beddengoed, net als de matrassen van dezelfde technologie. Vormgeheugen biedt het voordeel zich aan de vorm van uw hoofd en nek aan te passen: een ergonomische technologie die ideaal is voor mensen die last hebben van nekpijn.

De dichtheid

Welke vulling u ook gebruikt, het is de dichtheid die u een min of meer stevig of zacht comfort geeft. De grammage bepaalt het gewicht van het dekbed en de zachtheid van het hoofdkussen. Dit is het gewicht van de vulling wat betreft het opzetvermogen (de dikte) van het kussen en de dikte van het dekbed. Dus hoe hoger de grammage, hoe groter het gewicht van het dekbed en kussen.

Als u op uw zij of rug slaapt, is het raadzaam om te kiezen voor een hoge grammage. Een lage grammage is perfect geschikt voor mensen die liever op hun buik slapen en dus baat heben bij een platter kussen. De grammage van een dekbed is afhankelijk van uw voorkeuren: Voor een natuurlijk dekbed met 180g/m2 voor in de zomer en 270 g/m2 voor in de winter, en 200 g/m2 in de zomer en 300 g/m2 in de winter voor een synthetisch dekbed.

De hoes

De kwaliteit van de hoes van uw kussen en dekbed is ook belangrijk. De tijk heeft als doel om de vulling op z'n plek te houden. Wij adviseren een stof met hoge stikking: hoe groter het aantal garens per cm2, hoe strakker de stof. Over het algemeen is het raadzaam om te kiezen voor minimaal 91 draden/cm2.

Wat het materiaal betreft, raden we katoen aan, biologisch of niet, maar u kunt ook kiezen voor zijde of bamboe. Ten slotte verhoogt een zeer dun en strak weefsel de natuurlijke barrière tegen mijten.

De verschillende behandelingen

U vindt er een verscheidenheid aan behandelingen voor uw kussens en dekbedden: anti-mijten, anti-bacterieel of zelfs tegen bedwantsen. Deze behandelingen zijn op de envelop of op de vulling, of zelfs beide, toegepast en kunenn chemisch of natuurlijk zijn.

Wat is de ideale maat?

Kussens

Er zijn twee standaardmaten en vormen kussens: vierkant of rechthoekig. Afhankelijk van de grootte biedt het kussen niet dezelfde ondersteuning aan het hoofd. Zo biedt het vierkante kussen een goede ondersteuning van het hoofd, de nek en de schouders, terwijl een rechthoekig kussen alleen het hoofd en de nek zal ondersteunen. Kies voor perfecte ondersteuning een vierkant kussen.

Dekbedden

De grootte van uw dekbed is direct afhankelijk van de grootte van uw bed en uw slaapgewoonten. Het is aan te rade om een groter formaat van uw dekbed te nemen dan de matras: het dekbed moet aan weerszijden van het bed 30 tot 40 cm langer zijn voor een goed comfort. Kies bijvoorbeeld voor een dekbed van 180 x 200 als uw matras 140 x 190 cm is.

Het onderhoud

's Nachts verliezen we veel vocht: het dekbed en kussen zijn de meest gevoelige gebieden waardoor het een ideaal terrein is voor de verspreiding van verschillende bacteriën en mijten. Ventileer bijvoorbeeld regelmatig uw beddengoed, dekbed en kussens. Overweeg ook om uw kussen en dekbed te beschermen met een hoes, bij voorkeur katoen, en deze regelmatig wast. Eenmaal gewassen, is het drogen van uw hoezen erg belangrijk: vocht veroorzaakt namelijk schimmelvlekken of huisstofmijt.

Het wassen van uw kussens en dekbed wordt 1 of 2 keer per jaar aanbevolen als het natuurlijke materialen zijn en elke 2 maanden als het materiaal synthetisch is.

Nu u uw keuze heeft kunnen maken qua kussen en dekbed dat aan uw behoeften zal voldoen, nodigen we u uit om onze selectie te ontdekken. Al onze producten worden volledig in Frankrijk door Le Roi du Matelas gemaakt.

Vind al onze soorten dekbedden

Ontdek onze volledige kussencollectie

Vind ons assortiment peluwkussen