Hoeslaken

Prijs
12€ 35€
Afmeting bedlinnen, dekbedden, hoofdkussens
 1. 70x190
 2. 70x200
 3. 80x190
 4. 80x200
 5. 90x190
 6. 90x200
 7. 140x190
 8. 140x200
 9. 160x200
 10. 180x200
 11. 140x200
 12. 80x200
Hoogte Hoeslaken
 1. 25
 2. 30
Materiaal (Stof)
 1. Katoen
Stijl
 1. Uni
Kleuren
 1. Zink
 2. Wit
 3. Blauw
 4. Hemelsblauw
 5. Crème
 6. Geel
 7. Magenta
 8. Roze
 9. Zand
 10. Taupe
 11. Groen
Behandeling anti-huisstofmijt
 1. Neen
Merk
 1. LE ROI DU MATELAS
Filter
 • Prijs
 • 12€ 35€
 • Afmeting bedlinnen, dekbedden, hoofdkussens
  1. 70x190
  2. 70x200
  3. 80x190
  4. 80x200
  5. 90x190
  6. 90x200
  7. 140x190
  8. 140x200
  9. 160x200
  10. 180x200
  11. 140x200
  12. 80x200
 • Hoogte Hoeslaken
  1. 25
  2. 30
 • Materiaal (Stof)
  1. Katoen
 • Stijl
  1. Uni
 • Kleuren
  1. Zink
  2. Wit
  3. Blauw
  4. Hemelsblauw
  5. Crème
  6. Geel
  7. Magenta
  8. Roze
  9. Zand
  10. Taupe
  11. Groen
 • Behandeling anti-huisstofmijt
  1. Neen
 • Merk
  1. LE ROI DU MATELAS

Hoeslaken gevonden

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Hoeslaken gevonden

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Ontdek onze hoeslakens in perkal, katoen of satijn en in verschillende effen of bedrukte kleuren. Wij bieden hoeslakens aan in 80 x 200 cm, 90 x 190 cm, 90 x 90 cm, 140 x 190 cm, 140 x 200 cm, 160 x 200 cm, 180 x 200 cm.

De juiste bedlaken kiezen

Ons beddengoed bestaat uit witgoed en verschillende elementen, waaronder de lakenhoes. Er zijn min of meer vergelijkbare patronen, maar deze kunnen het praktische standpunt van uw laken beïnvloeden. Afmetingen, kleuren, effen of met patroon, katoenen materialen, percale en andere eigenaardigheden: ontdek onze selectie lakens en hoezen op Le Roi du Matelas en volg ons advies om het juiste product voor uw bed te vinden.

De materialen

De materialen waarvan uw bedlaken gemaakt is kunnen van natuurlijke of synthetische oorsprong zijn. Wat zijn de eigenschappen?

Natuurlijke materialen

Bij het maken van een lakenhoes van natuurlijk materiaal wordt katoen het meest gebruikt. Dit textiel wordt zeer gewaardeerd om zijn vochtabsorptievermogen. Katoen is zacht en past zich aan alle seizoenen aan. Aan de andere kant is katoen een textiel dat vrij snel kreukt: u zal deze dus moeten nadenken strijken.

Voor een katoenen hoeslaken van hoge kwaliteit, kiest u het beste Egyptisch textiel: de aanraking is erg aangenaam en zijdeachtig. Over het algemeen bestaat het natuurlijke gekamde katoenen laken uit draden met een zeer goede sterkte: een garantie voor duurzaamheid met de loop van de tijd. Gekamd katoen elimineert korte katoenvezels, dit zorgt voor een gegarandeerde zachtheid van het eindproduct. In de katoenen textiel hebben we ook katoenen jersey: flexibel, en het beschermt uw matras prima. De levensduur is echter korter omdat het materiaal kwetsbaarder is: u zult uw laken regelmatig moeten vervangen. Voor een luxer matraslaken zal u zijde moeten kiezen Dit materiaal heeft een uitstekende absorptie en zorgt voor een aangenaam gevoel van welzijn. Al deze kwaliteiten zijn iets duurder dan ander natuurlijk textiel.

Tot slot, onbruikbaar, ademend en zeer licht; linnen is het textiel dat de afgelopen jaren in het beddengoed een groot succes kent. Voor de keuze van een linnen overtreklaken, kiest u iets grotere afmetingen dan die van uw dekbed en bed, omdat deze stof tijdens het wassen kan krimpen.

Synthetische materialen

Onder de meest populaire materialen vinden we polyester. Dit textiel is zeer resistent en kreukt niet. Aan de andere kant absorbeert polyester niet zo goed als natuurlijke materialen. Voor slapers die gevoelig zijn voor nachtelijk zweten is dit textiel dus niet aan te raden.

Satijn is ook een synthetisch materiaal dat populair is bij slapers. Zeer zacht, dit materiaal stelt u in staat om rustig te slapen. Het enige probleem van satijn is dat het gemakkelijk glijdt.

In termen van vochtabsorptie van hoge kwaliteit is polycoton perfect. Deze mix van katoen en polyester biedt een goed niveau van comfort. Dit materiaal kan echter snel tekenen van slijtage vertonen: het wordt aanbevolen om de hoes regelmatig te vervangen.

De verschillende soorten bedovertrekken

Ontworpen om matrassen te beschermen, moet het hoeslaken perfect passen bij uw matras en uw behoeften om deze missie te vervullen.

De klassieke bladomslagen zijn klassieke hoezen.

De klassieke hoeslakens zijn ontworpen voor matrassen van 25 tot 30 centimeter dik en hebben een elastische contour om uw laken op het matras eenvoudig aan te passen.

De lakens voor topdekmatrassen

Dit type laken wordt ook wel een "toppermatras" genoemd en past op matrassen van 8 tot 12 centimeter. De verschillende modellen zijn geschikt voor alle topdekmatrassen die op de beddenmarkt bestaan.

Hoeslakens voor elektrische bedden

Om zich aan een elektrisch bed met kantelfunctie aan te passen, moet uw laken een vouw op het hoofd gedeelte hebben. Bovendien zorgt de hoekhoogte ervoor dat het laken zich verschillende posities van het bed aan kan passen, zonder dat het laken stuk gaat.

Als uw elektrische bed aan het hoofd en de voeten kan kantelen, dan moet u kiezen voor een laken met twee vouwen. Zo kunt u uw positie kiezen zonder bang te zijn de accessoires van uw beddengoed te beschadigen.

De hoeslaken voor de Boxspring

Als u een dik matras met een topmatras heeft, hoeft u geen twee aparte hoezen te kopen. Er bestaan lakens die speciaal zijn ontworpen voor boxspringbedden. Een oplossing die het geheel bedekt, matras en topdekmatras, met een dikte vanaf 35 centimeter.

Welke dikte voor mijn hoeslaken?

Na het kiezen van het ideale materiaal voor uw hoeslaken in een dikke stof om vroege slijtage te voorkomen, moet u ook de juiste maat kiezen.

Om er zeker van te zijn dat u de juiste maat van uw hoelaken kiest, moet u uw matras meten: de referentiematen voor de bovenkant van uw matras is 90 x 190, 140 x 190, 200 x 200, enz. Wat de dikte van de matras betreft, geeft het de diepte van de hoek aan, die overeenkomt met het deel dat het laken op zijn plaats houdt. Het is belangrijk om niet te kiezen voor een hoogte die overeenkomt met de dikte van uw matras, maar om rekening te houden met de "terugkeer". Vergeet dus niet om het onderdeel te meten dat onder de matras komt: deze meting ligt meestal tussen de 5 en 7 centimeter.

Dus als uw matras 23 centimeter dik is, moet u naar een hoek van ongeveer 30 centimeter kiezen. Als u hier geen rekening mee houdt zal uw laken niet op uw matras blijven.

Om uw de juiste laken te kiezen volgt u volgende stappen:

 • Selecteer het materiaal van uw laken dat aan uw behoeften voldoet;
 • Kies voor een model dat geschikt is voor uw matras;
 • Houd rekening met de grootte van de lade en de diepte van de hoek;

Al deze criteria garanderen een goede kwaliteit voor uw beddengoed. Tot slot wordt bij Le Roi du Matelas de hoeslakens in Frankrijk gemaakt, net als onze matrassen en boxsprings. Onze productietechnieken bieden u een uitstekend welzijn en zorgen ervoor dat u na verloop van tijd de beste ondersteuning en comfort behoudt. Bekijk onze selectie in de winkel of op onze website leroidumatelas.fr en ontdek de producten die wij aan huis leveren.

De juiste hoeslaken kiezen

Er bestaan verschillende modellen hoeslakens, maar er moet met bepaalde kenmerken rekening gehouden worden zodat deze zich aan uw matras aanpast. Er moet rekening gehouden worden met afmetingen, kleuren, effen of met patroon, zodat uw hoeslaken aan al uw wensen voldoet.

Verschillende materialen voor uw hoeslaken

De materialen van uw matrashoes zijn natuurlijk of synthetisch zijn, dit is afhankelijk van uw eisen.

Natuurlijke materialen

De katoenen matrashoes is het meest voorkomend. Dit materiaal wordt zeer gewaardeerd vanwege zijn vermogen om vocht op te nemen. Katoen is zacht en past zich aan alle seizoenen aan. Aan de andere kant moet uw katoenen matrashoes wel gestreken worden.

De gekamde perkal-katoenen hoes bestaat uit zeer goede weerstandsdraden: een garantie voor duurzaamheid in de tijd. De kam fase elimineert de kortste katoenvezels en zorgt zo voor de zachtheid van het eindproduct.

De katoenen jersey matrashoes is flexibel en kwetsbaarder past zich aan alle matrashoogtes aan. De elasticiteit is praktisch, maar de levensduur is korter omdat het materiaal kwetsbaarder is.

De linnen matrashoes is ademend en zeer licht, het materiaal heeft momenteel een groot succes.

Synthetische materialen

De polyester matrashoes is zeer robuust en kreukt niet. Aan de andere kant absorbeert polyester het vocht niet zo goed als natuurlijke materialen. Voor slapers die last hebben van nachtelijk zweten wordt dit materiaal niet aanbevolen.

De satijnen matrashoes is een synthetisch materiaal dat door slapers gewaardeerd wordt. Zeer zacht, dit materiaal zorgt ervoor dat u rustig kunt slapen. Het enige nadeel van satijn is dat het glijdt.

De polykatoen matrashoes is gemaakt van een mix van katoen en polyester en heeft een hoge kwaliteit vochtopname. Dit materiaal biedt een goed comfort maar kan tekenen van voortijdige slijtage vertonen.

Verschillende soorten matrashoezen

De matrashoes moet perfect bij uw matras en uw behoeften passen zodat het zijn functie perfect kan vervullen. Er bestaan matrashoezen voor matrassen, topdekmatrassen, elektrische bedden en boxsprings. Matrashoes voor matrassen: Ontworpen voor matrassen met een dikte van 25 tot 30 centimeter, de klassieke matrashoezen hebben een elastische omtrek zodat de hoes makkelijk op de matras past. Matrashoes voor topdekmatras: Dit type matrashoes wordt ook wel een "matras topper" genoemd en past zich eenvoudig aan dikke topdekmatrassen van 8 tot 12 centimeter dik aan. Matrashoes voor elektrisch bed: Er bestaan twee soorten matrashoezen voor het elektrisch bed. Kies een hoes met een splitsing als alleen het hoofdeinde van uw bed omhoog kan. Als uw elektrische bed zowel aan hoofd en voet kant verhoogd kan worden, dan moet u een matrashoes kiezen met twee splitten. Matrashoezen voor de Boxspring: Als u een dik matras hebt met een topdekmatras, dan heeft u geen twee aparte hoezen nodig. Er bestaan matrashoezen speciaal voor boxspringbedden. Een oplossing om de matras en de topdekmatras samen te bedekken, met een dikte van meer dan 35 cm.

Verschillende afmetingen matrashoezen

Het opmeten van uw matras is essentieel omdat uw matrashoes hier op moet passen. De afmetingen van de matrashoezen zijn over het algemeen: 90x190, 90x200, 140x190, 140x200, 160x200, 180x200. De dikte van de matras bepaalt de diepte van de hoek die ervoor zorgt dat de hoes op zijn plaats blijft. U moet de hoogte kiezen die met de dikte van uw matras overeenkomt, rekening houdend met de "terugslag", die in het algemeen tussen 5 en 7 centimeter moet zijn.

Vind alle maten van hoeslaken