Waarom kiezen voor een elektrische bed?

Om een elektrische bed samen te stellen, moet u een relax bedbodem kiezen. Dit is het essentiële deel van uw bed omdat de bedbodem de comfort van uw slaap en slaaphouding garandeert. Wij helpen u bij het kiezen van uw elektrisch bedbodem. De elektrische boxspring heeft veel voordelen. Door een elektrische bed aan te schaffen, kiest u voor ontspanning van hoge kwaliteit. Uw nachten zullen uiterst goed zijn en u bent beter uitgerust. De elektrisch bedbodem biedt gegarandeerd extra comfort.

  • Heft het hoofd op: om comfortabel te kunnen lezen, tv te kijken of om op bed te ontbijten. Deze houding verminderd de rugpijn. Het helpt ook mensen die astma, verkoudheid of chronische bronchitis hebben om beter te ademen. De bronchiën worden vrijer en u zult rustiger slapen.
  • Heft de benen op: dit is een ideale oplossing voor iedereen die lijdt aan een slechte bloedsomloop. Het optillen van de benen bevordert een goede bloedsomloop en zal opgezwollen benen en enkels verlichten.
  • Betere mobiliteit : met een elektrische bedbodem kunnen ouderen met een beperkte mobiliteit zelfstandig opstaan.
  • Slaaponafhankelijkheid : De elektrische relax bodem maakt een echte slaaponafhankelijkheid mogelijk als ieder een eigen bedbodem en matras heeft. Elke slaper kan de helling van zijn bedbodem aanpassen dankzij een eigen afstandsbediening.

Wat zijn de criteria voor een goede elektrische bedbodem?

Als u voor een elektrische bedbodem kiest, moet u rekening houden met deze vier essentiële criteria: de houding van de rug, de kwaliteit van de vering, de grootte van het bed en het aantal mogelijke houdingen.

De rughouding van de elektrische bedbodem

Het is essentieel om het systeem van de rug van uw elektrisch bed te observeren. De ruggensteun is een mechanisme dat de bovenkant van de boxspring naar achteren kantelt. Er wordt extra ruimte aan de matras gegeven zodat deze zachtjes naar achteren buigt. De lift van de rug is vloeiender, het maakt de buik vrij voor extra comfort. De matras vouwt niet in het midden en dit voorkomt beschadiging. Een goed rug-systeem is essentieel als u uw elektrische bed wenst te verhogen om te lezen of tv te kijken.

Kwaliteit van de vering van het elektrische bed

Bij de Le Roi du Matelas bieden we elektrische bedbodem-vering aan in houten of metalen latten die soms geassocieerd worden met schotels.

De houten latten, soms dubbel of drievoudig, bieden een dynamische en comfortabele ondersteuning. Ze zorgen voor een perfecte uitlijning van de wervelkolom.
Houten latten in combinatie met schotels zijn de meest comfortabele versie voor de elektrische bedbodem. De schotels bieden een flexibelere ondersteuning van de drukpunten. Onder de rug of de benen, de schotels zorgen voor optimale comfortzones door zich aan de rondingen van je lichaam aan te passen en de drukpunten te verlichten.

Afmeting van het elektrische bed

Voor de lengte van uw bed raden wij u aan om een matras en een bedbodem te kiezen die 15 cm langer zijn dan uw lengte.

Voor de breedte van uw bed worden twee eenpersoons bedbodems aan elkaar gezet om een groot elektrisch bed voor twee personen te creëren. Hiervoor kunt u kiezen voor twee elektrische bedbodems van 70x190 cm, 90x190 cm, 80x200 cm of zelfs 90x200cm.

Welk matras voor uw elektrische bedbodem?

Niet alle matrassen zijn compatibel met elektrische bedbodems. Dit is het geval metschuimmatrassen. Als u echt liever een schuimmatras voor uw elektrische bedbodem wenst, kies dan voor het traagschuimmatras. Het geheugenvorm van het schuim verlicht de drukpunten van uw lichaam. De matras buigt goed mee bij het optillen van de buste of benen. De latex matras is ook een goede keuze voor een elektrische boxspring. Het zal niet vervormen met de tijd en zelfs na lang gebruik van de elektrische bodem.

De dikte van het matras is van weinig belang bij de keuze voor een elektrische bedbodem. Vergeet niet om de dichtheid van uw matrasvulling aan de hand van uw lichaamsbouw uit te kiezen voor een optimaal comfort.