FAQ

Matrassen

 • Wat is de levensduur van een matras?

  U moet kunnen rekenen op een gemiddelde levensduur van 10 jaar voor een matras van goede kwaliteit. De Matrassenkoning biedt tot 25 jaar garantie voor matrassen van zeer hoge kwaliteit.
  In werkelijkheid verliest een matras slechts zeer traag haar eigenschappen afhankelijk van het gebruik. Vandaar het belang van de garantie.

 • Wat is het verschil tussen een schuimmatras en een verenmatras?

  Dit is vooral een kwestie van gewoonte. Dit gezegd zijnde heeft een schuimmatras de neiging om zich te vormen naar het lichaam en bewegingen te absorberen, terwijl een verenmatras meer ondersteuning en ventilatie biedt. U past best het continuïteitsprincipe toe: blijf bij de slaaptechnologie die u gewoon bent en/of apprecieert.

 • Welke type bed is het beste?

  Een bed dat aangepast is aan uw lichaamsbouw alsook aan uw verwachtingen betreffende slaapcomfort. Een bed dat u een gepaste steun verzekert ter hoogte van uw heupen, rug en nekwervels.

 • Wanneer moet ik mijn matras, lattenbodem vervangen?

  Wanneer u minder goed begint te slapen of bij het opstaan pijn voelt in uw nekwervels, ter hoogte van uw rug of heupen. Wanneer u zich minder uitgerust voelt dan vroeger. Wanneer u voelt dat uw matras aan veerkracht verliest of ziet dat ze vervormd is op bepaalde plaatsen. Wanneer uw lattenbodem vervormd is, naar beneden hangt op bepaalde plaatsten: Controleer vooral ter hoogte van uw schouders, rug en heupen.

 • Rugklachten? Zware benen? Welk bed moet ik kiezen?

  Het aanpassen van lattenbodem en matras aan de lichaamsbouw en de voorkeur van de gebruiker kan al veel helpen. Dat u op voorhand stilstaat bij de kwaliteit en het comfort dat bij uw lichaam past, zal u al helpen om een goede keuze te maken. Indien u last heeft van zware benen is het aangeraden om de lattenbodem enkele centimeters te verhogen om zo een betere bloedsomloop te verzekeren. Hiervoor hebben wij handverstelbare en elektrische lattenbodems. Wat rugklachten betreft is vooral de ondersteuning van primordiaal belang: U kunt kiezen tussen verschillende types van matrassen: pocketveren, latex of visco-elastisch schuim waarbij de dichtheid (kg/m3) van de matras vrij hoog ligt.

 • Heb ik baat bij een harde/stevige matras?

  De ondersteunende eigenschappen hangen af van de dichtheid van de matras en niet van de hardheid. De hardheid van een matras is zeer subjectief. Er dient ook rekening gehouden te worden met de lichaamsbouw van de slaper. Hoe zwaarder die is, hoe belangrijker de dichtheid van de matras en niet de hardheid. Verschillende producten bieden wat we noemen slaapzones of verschillende comfortzones. Deze zijn harder op bepaalde plekken dan op andere, waardoor ze zich aanpassen aan uw lichaam. De hardheid/ stevigheid is gelijk aan het eerste aanvoelen van een matras wat wij noemen het comfort van een matras.
  NB: Hoe meer lagen (katoen, zijde, wol, vilt, ...) hoe meer de hardheid van de matras verzacht wordt.

 • Is een goede matras noodzakelijk een harde matras?

  Dit is een foute veronderstelling. Kies een matras die bij u past. Een te harde matras veroorzaakt een foute ondersteuning ter hoogte van de wervelkolom: de positie van de wervelkolom is niet langer natuurlijk en te recht. Een te zachte matras zorgt voor een doorhangeffect en bezorgt u niet voldoende steun ter hoogte van de heupen, rug en schouders.

 • Waarom een winter- en een zomerkant?

  Matrassen hebben tegenwoordig vaak een winter- en een zomerkant. De winterkant is voorzien van een laag wol, die in koelere periodes de warmte beter vasthoudt in de kern van de matras. De zomerkant, hoofdzakelijk uit katoen of linnen, zorgt voor een koeler contact.
  Het is dan ook aan te raden om deze matrassen om te draaien volgens de seizoenen.

 • Kan ik een nieuwe matras op een oude bodem leggen?

  Een bodem moet om de 5 à 10 jaar vervangen worden. Na deze termijn verliest een bodem veel van zijn draagkracht en veerbaarheid en vervult hij zijn rol niet meer optimaal. Op een dergelijke bodem gaan matrassen veel sneller verslijten.
  Een besparing die u duur kan komen te staan!
  NB: Een matras en een bodem werken op elkaar in, vervang ze dus ook op hetzelfde moment.

 • Hoe krijg je individueel slaapcomfort?

  Het is vrij onaangenaam om wakker te worden doordat uw bedgenoot zich omdraait in zijn slaap.
  Vandaag hebben veel fabrikanten systemen op punt gesteld die u toelaten om individueel beter te slapen.
  Het individuele slaapcomfort vermijdt trillingen doorheen de matras en verzekert een onbewogen slaap.
  NB: Kies een matras in functie van uw noden. Indien uw bedgenoot veel beweegt, is het aan te raden om twee aparte matrassen te nemen in plaats van één grote.

 • Wat is er interessant aan een relaxbodem (hoofd- en voeteneinde verstelbaar)?

  Het is een uniek comfort: de mogelijkheid hebben om te lezen of tv te kijken in bed. Wat meer is, met deze bodems kun je slapen met de benen lichtjes omhoog, wat de bloedsomloop ten goede komt.

 • Verkoopt de matrassenkoning speciale kindermatrassen?

  Ja. Onze winkelketen heeft producten geselecteerd die voldoen aan internationale standaarden. Wij kunnen ook kamers inrichten voor pasgeborenen: verenmatras, schuimmatras, antiallergische hoeslakens, ...
  Voor de tieners hebben we ook matrassen en bodems die voldoende ondersteuning bieden voor een goede houding en een gezonde nachtrust.

 • Heeft de dikte van mijn matras invloed op de kwaliteit?

  Men mag dikte en kwaliteit niet met elkaar verwarren. Alles hangt af van de gebruikte materialen, zowel in de structuur als in de vulling. Een verenkern is in elk geval dikker dan een schuimkern. Maar binnen dezelfde technologie staat een dikkere matras van hetzelfde merk meestal synoniem voor een beter comfort.

 • Zijn er aanbevelingen voor een goede matraskeuze?

  De wervelkolom moet perfect ondersteund zijn door de combinatie matras-lattenbodem. Wanneer uw matras inzakt, is het tijd om ze te vervangen. Maar een oppervlakkige vervorming is wel normaal aangezien uw matras zich aanpast aan uw lichaam.
  De prijs van een matras wordt bepaald door de kwaliteit van de matras, de structuur, het comfort en de afwerking. Het is fout om te denken dat een dure matras een langere levensduur heeft dan een goedkope. We raden aan om uw matras ongeveer elke 10 jaar te vervangen. Om aan uw nieuwe matras te wennen zijn meestal enkele nachten slaap nodig.
  Latexmatrassen zijn van natuurlijke oorsprong, ondersteunen zeer goed en zijn vrij soepel. Ze hebben een zeer comfortabele structuur, een goede ventilatie, en ze vervormen niet. Ze hebben een lange levensduur. Matrassen met visco-elastisch schuim zijn matrassen die zich aanpassen aan uw lichaamsvormen. Dit is het zogeheten herinneringsschuim dat reageert op de temperatuur van het lichaam. Deze matrassen zijn uitermate comfortabel doordat ze het aantal drukpunten verminderen en ze bieden een uitstekende ondersteuning.
  Verenmatrassen zijn soepel en bieden een uitstekende ventilatie. Ze zijn bovendien zeer hygiënisch en hypoallergeen.
  De pocketverenmatrassen bezorgen u het “gedroomde” onafhankelijke slaapcomfort.

Lattenbodems

 • Wat zijn de verschillende taken van een lattenbodem?

  Enerzijds is de lattenbodem schokdemper. Anderzijds heeft die ook een hygiënische functie: de verluchting van een matras verloopt immers langs de onderkant. Een lattenbodem laat een perfecte luchtcirculatie toe. Om die reden is het ten stelligste af te raden om een matras op een houten plank te leggen.

 • Waarom een lattenbodem in twee delen?

  Vanuit praktisch oogpunt is het gemakkelijker om twee delen te verplaatsen of verhuizen. Ten tweede zorgt een lattenbodem in twee delen voor een individuele ondersteuning. Uw lichaamsbouw is niet noodzakelijk dezelfde als die van uw bedgenoot. Twee bodems laten u toe om elk afzonderlijk een aangepaste matras en bodem te kiezen. Uw nachtrust verbetert want u slaapt beiden individueel.

LEVERING EN VOORWAARDEN

 • Worden de leveringstermijnen gerespecteerd?

  Wij streven ernaar om de algemene verkoopsvoorwaarden na te leven.
  U moet rekenen op 12 dagen voor standaardmaten als die beschikbaar zijn. De leveringstermijn zal u meegedeeld worden in de bevestigingsmail bij uw bestelling.
  Met bijna 20 jaar ervaring in het leveren van matrassen selecteren wij onze leveranciers op basis van betrouwbaarheid, ernst en het respecteren van leveringstermijnen.
  ( Zie ook de rubrieken « Leveringen » en « Algemene Verkoopsvoorwaarden »)

 • Zal ik mijn bestelling ontvangen zoals beschreven en getoond op de site?

  het is uiteraard voor ons van het grootste belang dat u tevreden bent op alle vlakken. mede door onze ervaring in onze verschillende verkooppunten, zetten we alles in het werk om optimaal te voldoen aan de eisen van onze klanten.
  ( « algemene verkoopsvoorwaarden »)

 • Is het betalingssysteem betrouwbaar en beveiligd?

  Alles is in het werk gesteld om onze klanten te beschermen tegen alle vormen van fraude. We werken met een beveiligd systeem waardoor er geen gegevens kunnen worden gekopieerd.

 • Waar kan ik terecht met klachten?

  Voor alle soorten klachten kan u contact opnemen met de beheerder van de site (internet@lrdm.eu) Voor elk klacht krijgt u een antwoord binnen 14 dagen.
  ( « Algemene Verkoopsvoorwaarden » : .)

 • Hoe zal ik mijn aankoop ontvangen?

  Wij stellen gratis een leveringsdienst ter beschikking.
  Met bijna 20 jaar ervaring in het leveren van matrassen selecteren wij onze leveranciers op basis van betrouwbaarheid, ernst en het respecteren van leveringstermijnen..
  ( Zie ook de rubrieken « Leveringen » en « Algemene Verkoopsvoorwaarden »)

DE SITE

 • Zijn jullie echt goedkoper dan ergens anders?

  De Matrassenkoning verkoopt de beste kwaliteit en de grootste merken aan discountprijzen: Dorsorev, Dorsoline, Dreamway, Swissway, Oh Visco, Bultex ...
  Met meer dan 100 winkels in 3 landen hebben wij een sterke onderhandelingspositie en kunnen wij de internetgebruiker de beste prijzen op de markt aanbieden: wij zijn nog steeds en altijd de goedkoopste!

 • Hoe kies ik mijn matras tussen de talrijke referenties?

  U kunt doorheen de producten navigeren op basis van de selectiecriteria. We hebben voor de matrassen gedetailleerde productfiches gecreëerd want bij de aankoop van een matras horen veel vragen. De nieuwe gedetailleerde fiches kunnen u helpen om de matras te kiezen die het best past bij uw morfologie. De productvoordelen, goed om weten, de technische omschrijving, de onderhoudstips en geassocieerde producten.