Hoe kiest u de juiste matras

Een nieuwe matras kiezen is niet zo eenvoudig als men denkt…. We zullen u helpen de matras te vinden die bij uw verwachtingen en eisen past. De keuze van uw matras is erg belangrijk voor uw gezondheid en wij bieden u aan u verder te helpen om de juiste matras te kiezen.

Ondersteuning die bij uw lichaamstype past

Om uw matras te kiezen, is uw lichaamsbouw het eerste criterium waarmee u rekening moet houden. De ondersteuning van het matras moet bij uw lichaamstype passen, evenals uw gewicht en de houding waarin u slaapt. Om uw wervelkolom uitgelijnd te houden en rugpijn te voorkomen, mag uw matras niet te stevig of te zacht zijn.

Mensen met rugpijn zullen eerder voor een stevige ondersteuning kiezen. Als u met een partner samen slaapt, is een stevigere matras ideaal. Houdt rekening met de lichaamsbouw van de grootste persoon.

Met de onderstaande tabel kunt u de stevigheid van uw matras kiezen op basis van uw lichaamsbouw :

 

Ultra moelleux = Extra zacht
Moelleux = Zacht
Medium = Medium
Ferme = Stevig
Extra Ferme = Extra Stevig

De technologie van uw matras

De technologie van uw matras is een belangrijks element voor een goede ondersteuning van uw lichaam en uw wervelkolom. We verliezen allemaal gemiddeld 33cl vocht per nacht en daarom is het belangrijk om een matras te hebben die vocht snel opneemt om het vervolgens weer snel af kan voeren.

Er bestaan 4 technologieën die zich aan uw behoeften aanpassen: schuim, latex, pocketveren en traagschuim.
Elk van deze technologieën past zich aan uw lichaam aan en zal aan behoeften voldoen.

Schuimmatrassen passen zich perfect aan alle verschillende lichaamstypes aan. Schuimmatrassen zijn goedkoper en zijn daarom bij veel mensen met een beperkt budget populair. Het ondersteundt de wervelkolom goed en de stevigheid is afhankelijk van het soort schuim en de dichtheid. Hoe hoger de dichtheid, hoe comfortabeler het bed zal zijn. Er bestaan twee soorten schuim: polyurethaanschuim van minimaal 25 kg / m3 en HR-schuim met hoge veerkracht, met een dichtheid van ongeveer 35 kg / m3.

Latexmatrassen zijn kwaliteitsmatrassen. Latex reguleert de temperatuur van het bed, waardoor een matras warm blijft in de winter en koel aavoelt in de zomer. Dit biedt een groot comfort. Mensen met allergieën zullen eerder kiezen voor een latexmatras omdat de cellen in de latex de groei van huisstofmijten tegengaan. De latexmatras heeft een langere levensduur dan andere matras-technologieën.

Pocketveringmatrassen hebben een uitstekende luchtcirculatie, waardoor het vocht kan worden afgevoerd. Deze matrassen bieden een perfecte slaaponafhankelijkheid, zodat u uw partner 's nachts niet voelt draaien en bewegen.

Traagschuimmatrassen hebben de bijzonderheid dat ze de drukpunten van het lichaam verlichten. De schuim is warmtegevoelige en past zich perfect aan uw lichaam aan. Zo kunt u zich beter ontspannenen geniet u van een optimale nachtrust. Het bijzondere van de traagschuimmatras is dat het je 's nachts warm houdt. Indien u ' s nachts veel zweet is dit matras niet aan te raden.

De ligging van uw matras

De ligging van een matras wordt bepaald aan de hand van het aantal vullagen van het matras. Dit bepaalt het comfort van uw matras. U zal de ligging van uw matras op basis van uw lichaamsbouw en behoeften moeten kiezen, en uw voorkeuren in termen van een meer of minder omhullend gevoel.
Er bestaan 3 soorten liggingen:
- dynamisch met weinig vulling voor een stevige ligging,
- comfortabel met iets meer vulling dan de "dynamische". Geeft een stevig nog soepel gevoel en is geschikt voor de meeste slapers,
- zacht met meer vullin. Geeft een omhullend gevoel en optimaal welzijn.

De maat van uw matras

De afmetingen van uw matras liggen aan uw lichaamsbouw, uw lengte en de beschikbare ruimte in uw kamer.
Om een matras van de juiste maat te kiezen, moet uw matras 10 tot 20 cm groter zijn dan uw lengte.
Voor meer slaapruimte kiest u een matras breder dan 140 cm. Zo zal uw slaapcomfort nog groter zijn.
De standaardmaat van een éénpersoons matras is matras 90x190 cm. Als u langer bent dan 1.70 m, kies dan een lengte van 200 cm.
Voor een 2 persoons matras zijn de maten 140x190 of 140x200 en 160x200 . Er zijn veel maten beschikbaar en u heeft ook de mogelijkheid om een matras op maat te bestellen.

De slaaponafhankelijkheid van uw matras

Als u met een partner slaapt is het niet altijd even gemakkelijk om een matras te kiezen. U moet onder anderen rekening houden met de bewegingen van uw partner. Daarom is een goede slaaponafhankelijkheid van belang. 'S Nachts draaien we gemiddeld 40 keer, en dit kan leiden tot slaapstoornissen. Slaaponafhankelijkheid is belangrijk om 's nachts niet wakker te worden door de bewegingen van uw partner, vooral als u een ander lichaamstype heeft. Hoe beter de slaaponafhankelijkheid, hoe minder u de bewegingen van uw partner voelt en hoe beter de kwaliteit van uw slaap.

Een pocketveringmatras biedt een zeer goede slaaponafhankelijkheid. De veren zijn individueel verpakt en zijn dus onafhankelijkvan elkaar zodat uw partner geen last heeft van uw bewegingen, en andersom.