Hoe kiest u de hardheid van een matras?

Als u de stevigheid van een matras kiest, moet u rekening houden met verschillende criteria, zoals uw lichaamsbouw, die bepalen welk matras bij u past. Met onze gids kunt u de stevigheid van uw toekomstig matras kiezen die optimaal bij u past. Een goede nachtrust gaat samen met een kwaliteitsmatras waarbij uw wervelkolom de hele nacht uitgelijnd is, ongeacht uw houding. Afhankelijk van de stevigheid van de matras zal uw lichaam min of meer goed uitgelijnd zijn. Hoe rechter uw wervelkolom tijdens de slaap is, hoe minder rugpijn u zult ervaren en hoe beter uw nachtrust zal zijn. Zo eenvoudig is het! De wensen met betrekking tot de stevigheid van een matras zijn voor iedereen verschillend. Niet alle slapers hebben dezelfde voorkeuren qua stevigheid of zachtheid. Dit is afhankelijk van uw slaaphouding, uw lichaamsbouw (voornamelijk uw gewicht en lengte) en uw persoonlijke voorkeur. De stevigheid van een matras hangt grotendeels af van de materialen die worden gebruikt bij de vervaardiging van de matras. Hetzelfde type matras kan verschillende stevigheid bieden. Dit komt voor bij schuimmatrassen. Een traagschuimmatras zal soepeler aanvoelen dan een normaal schuim. Er bestaan ook geheugenmatrassen met een hoge stevigheid. Het is daarom noodzakelijk om de dichtheid van de vulling in acht te nemen om te weten welke matras steviger is.

Verschillende niveaus van stevigheid van een matras

Er zijn drie soorten stevigheid voor een matras: zachte of donzige matrassen, uitgebalanceerde matrassen en stevige of zeer stevige matrassen.

Zacht of soepel matras

De zachtste matrassen zijn vaak de traagschuimmatrassen. Dit zijn omhullende en ontspannende matrassen.

Uitgebalanceerd matras

Uitgebalanceerde matrassen zijn niet te stevig of te zacht. Deze matrassen zijn voor de meeste mensen geschikt en met name voor iedereen die geen pathologie heeft.

Stevig of zeer stevig matras

Stevige of zeer stevige matrassen zijn matrassen die de beste ondersteuning bieden. Kies echter niet een matras dat te stevig is, ook niet als u last heeft van rugklachten. Uw cmfort moet optimaal blijven, zelfs als u stevige ondersteuning nodig heeft.

Welke stevigheid kiezen?

U kent nu 3 soorten matrassen met hun stevigheid. Welke zou het beste bij u passen en hoe herkent u uw ideale matras als u overgaat tot het kopen van een matras? Deze drie criteria zorgen ervoor dat u uw matras in alle vertrouwen kunt kopen: de ligging, de ondersteuning en de vulling van de matras. U moet meer te weten komen over de dichtheid van de matras waaronder de kg / m3 van de matrasvulling. Verwar de dichtheid van de matras niet met de dikte. Hoe hoger de dichtheid van de matras, hoe steviger het is. Voor een goede stevigheid kiest u voor een matrasdichtheid tussen de 70 en 85 kg/m3. De dichtheid van een matras wordt gekozen op basis van uw lichaamsbouw, dat wil zeggen uw lengte en uw gewicht. Hoe hoger uw BMI, hoe hoger de dichtheid van uw matras voor meer stevigheid en ondersteuning. Een stevig matras past beter bij uw lichaam als u groot bent.

Aanbevelingen over de stevigheid van een matras

Sommige criteria zijn belangrijk bij het kiezen van een stevig matras en uw slaaphouding is het belangrijkst. Als u op uw buik, zij of rug slaapt, heeft u niet dezelfde stevigheid nodig voor een slaap van hoge kwaliteit. Op de buik, kies een uitgebalanceerd matras. Uw wervelkolom moet goed ondersteund worden, maar moet voldoende comfort hebben om in deze houding te kunnen slapen. Op de rug, een stevig matras is voor u ideaal. Op de zijde, als u op uw zij slaapt dan is een universeel of enigszins soepel matras de juiste keuze om niet te veel druk op de schouders en de bekken te hebben. Het kiezen van de bedbodem bij het kopen van een matras is essentieel om optimaal van de voordelen van uw matras te kunnen genieten. Als u een stevig matras kiest, moet u het met een bedbodem combineren die zich aan de technologie aanpast en de voordelen van de matras aanvult.