Hoe een kussen kiezen?

Het is de hoogste tijd om uw kussen te verwisselen, maar onder de vele aan producten die worden aangeboden weet u niet welke u moet kiezen. Bij Le Roi du Matelas begeleiden we u met de aankoop van uw kussen, zodat het op het gebied van kwaliteit en comfort aan al uw behoeften voldoet. Maar waar moet ik op letten als ik een kussen kies? Wat zijn de criteria? Wanneer moet ik van kussen verwisselen?

Een hoofdkussen: waarom en wanneer vervangen?

Er zijn een aantal redenen waarom u uw kussen zal moeten vervangen. Afhankelijk van uw slaapgewoonten variëren de wens om van kussen te wisselen en deze zijn voor iedereen verschillend. Dit zijn de belangrijkste hoofdpunten om van hoofdkussen te veranderen:

●      Hygiëne: dit criterium is één van de meest voorkomende;

●      Ondersteuning: het is belangrijk dat uw kussen zich aan uw behoeften voldoet;

●      Comfort: afhankelijk van uw wensen zullen de eisen met betrekking tot comfort niet hetzelfde zijn als die van anderen;

●      Onderhoud: Een goed kussen is een goed onderhouden kussen.

Grootte van het hoofdkussen

Het kiezen van de juiste maat is essentieel voor een goede nachtrust. Dit criterium kan gebaseerd zijn op uw huidige beddengoed of uw behoeften aan comfort.  Als je kiest voor een nieuw kussen met een andere maar, vind je bij Le Rois du Matelas ook een breed scala aan kussenslopen. Hier zijn de indicatoren die u moet volgen bij het kiezen van de juiste maat.

 

Bij Le Rois du Matelas zijn er twee vormen van kussens:

●      Vierkante kussens: 60x60 cm, 65x65 cm.

●      Rechthoekige kussens: 33x60 cm, 40x60 cm, 45x70 cm.

Vierkante kussens komen het meest voor. De rechthoekige afmeting heeft als voordeel dat er extra ruimte in bed wordt bespaard. Het heeft een betere ondersteuning van de halswervels dankzij een goede uitlijning van de rug. Voor mensen met pijn in de onderrug of met een grote lichaamsbouw is het het beste om een rechthoekig kussen te kiezen.

De vulling van een kussen

De keuze van de vulling ligt aan de manier waarop u slaapt en het comfort dat u wilt. Elke technologie voldoet aan specifieke behoeften.

Materialen waarvan het kussen gemaakt is

Het kussen is gemaakt van een stoffen tijk, bekleed met een natuurlijke of synthetische component. De tijk van het hoofdkussen biedt ondersteuning, comfort en vorm. De vulling geeft het kussen bepaalde eigenschappen zoals de zachtheid, stevigheid, de steun, onderhoud of zelfs de levensduur.

 

Welke kussentechnologie te kiezen?

Er zijn twee technologieën van vullingen die de voordelen bieden. Het is aan u om degene te zien die het beste bij u past voor uw comfort en rustige nachten.

Natuurlijk kussen

Het voordeel van het natuurlijke kussen is het unieke volle en luchtige gevoel, maar ook de zuiverheid van de materie waarmee het gemaakt is, waardoor het een nobeler product is. Onze natuurlijke kussens zijn bekleed met dons en veren om stevigheid te bieden. Als u op zoek bent naar een stevig comfort dan geeft u het beste de voorkeur aan een kussen dat voornamelijk uit veren bestaat. Voor zacht comfort, kies dan een kussen met een aanzienlijk percentage dons.
Een natuurlijk kussen zorgt voor een echt vol en aangenaam effect dat vaak zeer gewaardeerd wordt

Synthetisch kussen

Het synthetische hoofdkussen wordt gewaardeerd om zijn hypoallergene eigenschappen, de goedkope kant en het onderhoudsgemak. Kiezen voor een synthetisch kussen betekent kiezen voor een grote mogelijkheid van comfort. Bij Le Roi du Matelas zijn onze kussens verkrijgbaar in verschillende technologieën, allemaal ontworpen voor een ander comfort. Synthetische vulling is bijzonder geschikt voor mensen die veel last hebben van allergieën.

Onze synthetische vezel kussens zijn van zeer goede kwaliteit en hebben aantrekkelijke prijzen. Een praktische en economische keuze. Het synthetische kussen garandeert onderhoudsgemak, een hoge levensduur en goede hygiëne.

Geheugenkussen

De vormgeheugentechnologie staat bekend dat deze zich aan de lichaamsbouw van de slaper aanpast door de verschillende drukpunten op het kussen te verlichten. Deze technologie wordt ook wel traagschuim genoemd. De ondersteuning past zich aan elke slaper aan en helpt spier- en gewrichtspijn te voorkomen, vooral in de nek. Het traagschuim kussen geeft een echt licht gevoel.
Let wel op dat vormgeheugentechnologie niet geschikt is voor slapers die 's nachts veel zweten: het schuim evacueert geen vocht.

Latex kussen

De latextechnologie zorgt voor een perfecte stevige ligging van nek en hoofd. De elasticiteit van latex biedt een dynamische ondersteuning en een goede luchtcirculatie dankzij zijn structuur, waardoor het risico op allergieën aanzienlijk daalt.

Een kussen afhankelijk van uw slaaphouding

Als u op uw buik slaapt

Als u gewend bent om op uw buik te slapen, is het raadzaam om een zacht kussen te kiezen. Het is belangrijk dat het kussen zo laag mogelijk is, zodat uw hoofd maximaal met de wervelkolom uitgelijnd is.

Als u op uw rug slaapt.

Als u op uw rug slaapt, is het ideaal om te kiezen voor een geheugenvorm of latex kussen om ervoor te zorgen dat uw nek de hele nacht wordt ondersteund.

Als u op uw zij slaapt

Wanneer u op uw zij slaapt, is het raadzaam om een stevig kussen te kiezen om de juiste ondersteuning van het hoofd te garanderen met respect voor de juiste uitlijning van uw nekwervels.