Boxspring

Zie Producten

Zie Producten

Zie Producten

De Boxspring bestaat uit twee individuele boxsprings waarop één of twee aparte matrassen rusten. Het hoofdbord is gewatteerd en afgestemd op de stof van de boxspring. De hoofdborden, bedbodems en matrassen zijn bekleed met hoogwaardige stoffen. De bedbodems worden ondersteund door perfect stabiele vierkante of conische poten.

Uw nachtrust in pure luxe: het boxspringbed

Het boxspringbed bestaat uit twee individuele veringen met één of twee aparte matrassen en beschikt ook over een gewatteerd hoofdeinde, die mooi bij de stof van de boxspring past. Alle onderdelen van het beddengoed zijn bedekt met verschillende stoffen van zeer hoge kwaliteit. Meer dan alleen een mode-effect, ontdek de nieuwe must have van beddengoed van Le Roi du Matelas.

Wat is een boxspringbed?

Steeds populairder, de boxspring is nu een must in de wereld van beddengoed. Zijn specificiteit ligt in de vering, waarvan het zijn naam ontleent. Het bestaat uit een hoofdeinde en een veerkast op een houten structuur met bedpoten: het geheel is bedekt met een stof of een lederimitatie, net als het hoofdeinde. Dit type boxspring is hoger dan andere conventionele boxsprings. Op de bedbodem ligt een matras: het is aan u om de matrastechnologie, veren, latex of vormgeheugen te kiezen. Het is van groot belang om een matras te kiezen die het beste bij u past, volgens uw criteria en uw lichaamsbouw, om de kwaliteit van uw slaap te optimaliseren. Voor nog meer comfort en een betere bescherming van uw matras kunt u ook een topdekmatras toevoegen. Oorspronkelijk uit Scandinavische landen, wordt het boxspringbed ook wel het "Amerikaanse bed" genoemd. Het is een specifiek model die vaak in hotels gebruikt wordt, vandaar de luxe kant die steeds meer mensen verleidt. Het Amerikaanse boxspringbed bestaat uit twee matrassen: de hoofd- en de zogenaamde "bovenste", terwijl het Scandinavische boxspringbed bestaat uit een topdekmatras die de derde laag vormt voor optimaal comfort.

De voordelen van de boxspring

De boxspring biedt vele voordelen die maximaal comfort en kwaliteit bieden. Laten we samen deze voordelen bekijken.

Optimale ondersteuning

De dubbele ondersteuning van de boxspring maakt het per definitie een comfortabel bed. De slaaphoogte is ongeëvenaard, net als het comfort van de pocketveren die maximale ondersteuning toevoegen. Zo is alle druk van het lichaam in balans, waardoor uitstekende ondersteuning op de hele matras mogelijk is. De veren van de boxspring dragen bij aan de ondersteuning van het lichaam van de slaper tijdens zijn nachtelijke bewegingen, ongeacht de slaaphouding. Dit type bed biedt ook een zeer goede ondersteuning die rugpijn minimaliseert. Ten slotte maakt het gebruik van een topmatras de boxspring compleet, voor een beter onderhoud en maximaal comfort te garanderen.

Uitstekende ventilatie

Het is dankzij de boxspring bekleding dat de boxspring een optimale luchtcirculatie heeft. De spiralen van de vering zorgen ervoor dat de lucht volledig kan circuleren. Deze ideale ventilatie biedt een goede regulatie van de temperatuur, waardoor het welzijn van de slaper wordt bevorderd. Daarbij wordt ook de levensduur van het matras verlengd: u slaapt in een gezondere omgeving.

Hoogwaardige afwerkingen

Een grote luxe. De boxspring wordt gekenmerkt door de high-end afwerkingen in stof of imitatieleder, of een combinatie van beide. Deze details geven een luxe sfeer en design aan de kamer. U heeft het plezier om zelf uw bed samen te stellen, voor het ideale bed in termen van stijl: modern, klassiek of een gewatteerd hoofdeinde. Er zijn veel mogelijkheden. Tot slot is het ook mogelijk om maten, kleuren of materialen te variëren om uw boxspring aan uw interieur aan te passen.

Het gebruik van een elektrische boxspring

Een van de onvermijdelijke voordelen van de boxspring is de coating, waarmee u een elektrisch systeem kan integreren, zonder de stijl ervan te verminderen. Op dezelfde manier zijn de boxsprings bij uitstek geschikt voor een elektrisch bed. Dit geeft u ongeëvenaard comfort en combineert functionaliteit en stijl.

Een lange levensduur

De boxspring is niet alleen een luxe voor uw nachtrust, maar heeft ook een zeer lange levensduur. Eenmaal geïnstalleerd in uw kamer, gaat het lang mee en biedt het u door de jaren heen hetzelfde comfort.

De boxspring: een alles-in-één aankoop?

De basis van een boxspring bed bestaat uit een matras met pocketvering. Het is meestal gebruikelijk dat dit type bed wordt verkocht met het geheel. Het is echter nog steeds mogelijk om uw behoeften aan te passen door uw eigen boxspring samen te stellen, bijvoorbeeld door de matras te kiezen die het beste bij u past. Alle andere componenten van het boxspringbed, inclusief voeten, hoofdeinde en overlay, zijn aanpasbaar in termen van technologie en stijlen.

Enkele tips voor het onderhouden van uw boxspring bed

Het is essentieel om een paar onderhoudstips te kennen om een zo lang mogelijke levensduur van uw boxspringbed te garanderen. Volg dus ons advies op om uw boxspring zo zorgvuldig mogelijk te onderhouden.

De matras om draaien

Om te genieten van langdurig comfort, is het raadzaam om uw matras en topmatras ongeveer één keer per maand om te draaien voor een nieuw beddengoed en drie tot vier keer per jaar voor een matras van meer dan zes maanden oud. Deze eenvoudige voorzorgsmaatregel zorgt voor langdurig comfort en behoudt de kwaliteit van uw matras.

De matras veranderen

Het is essentieel om uw matras om de 10 jaar te vernieuwen om uw comfort te garanderen en een goede kwaliteit van slaap te behouden. Op dezelfde manier wordt aanbevolen om uw matras om de vijf jaar te verwisselen om effectief comfort te bieden.

Het is een conclusie

Het boxspringbed is onvermijdelijk geworden en zelfs super populair dankzij het aanpassingsvermogen en het uitstekende comfort. Steeds trendyer in privékamers, het boxspringbed vond men voorheen enkel in hotels. Wie heeft er nooit van gedroomd om het comfort van ontspannende nachten in een vijfsterrenhotel thuis te ervaren? In ieder geval is het de keuze van steeds meer slapers. Zo neemt de boxspring voorzichtig, maar zeker, zijn plaats in op de beddenmarkt.

Bent ook u overtuigd door het boxspringbed? Onze deskundige adviseurs in uw Le Roi du Matelas -winkel staan voor u klaar om u te helpen met het kiezen van uw boxspring en deze aan uw wensen te kunnen passen. U ontdekt onze verschillende soorten boxsprings, hoofdeinden, matrassen en bedpoten om te harmoniseren met uw interieur.

Vind alle maten boxspring