Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.

Ontdek onze bedden en bedkaders in alle maten van 90x190cm tot 180x200cm, gemaakt in Frankrijk en België. Een selectie van moderne bedden met hoofdborden en opbergruimte stelt u in staat om uw kamer in te richten volgens uw behoeften. Bedkaders in verschillende kleuren zijn de snelle en eenvoudige manier om ze te combineren met een lattenbodem of een verende bodem om u de beste slaapcondities te garanderen.

Het juiste bed vinden

Om overdag fit te zijn is het belangrijk om goed te slapen. Een bed kiezen is niet zo eenvoudig: modellen, maten, stijlen of zelfs materialen, alles moet bestudeerd worden om zich niet te vergissen.

De maat van het bed

De maat van uw bed is een essentieel criterium. Of u nu alleen of met z'n tweeën slaapt, de grootte is de doorslaggevende factor voor uw comfort. De standaardmaten verschillen per land.

Wie groot bed zegt, zegt veel comfort.

Voor mensen die alleen slapen, is de afmeting van 120 x 190 cm een goede manier om comfort en optimalisatie van slaapkamerruimte te combineren. Voor een koppel is de standaard bed maat 140 x 190 cm. Maar steeds meer koppels gaan over op een groter formaat zoals 160x200 of 180x200. Voor een kinder- of babybedje heeft men de keuze tussen een babybedje met spijlen en een kinderbed. Kinderbedden passen zich perfect aan de lichaamsbouw van de allerkleinste aan met de toevoeging van spijlen voor meer veiligheid. Deze bestaan in de volgende afmetingen: 70 x 140 cm, 90 x 190 cm of zelfs 90 x 200 cm. Voor een kinderbedje, met spijlen, zijn de twee standaardafmetingen 60 x 120 cm en 70 x 140 cm.

Om de lengte van het bed te kiezen, is het aan te raden om uw lengte op te nemen en daar 10 cm aan toe te voegen om slaapcomfort te garanderen. Een persoon van 1m70 kiest voor een lengte van 200 cm.

Hoogte van het bed

De hoogte van het bed is belangrijk voor uw comfort maar ook voor het onderhoud van uw beddengoed. Een geschikte hoogte zorgt voor een goede ventilatie van de bedbodem en de matras. Een hoogte van 50 cm maakt het makkelijker om te gaan liggen en geeft u ook opbergruimte onder het bed. Een maatstaf voor het kiezen van de hoogte is dat uw zolen de grond raken wanneer u op de rand van uw bed zit, met uw knieën recht boven de voeten.

Verschillende bed materialen

Om een goede ondersteuning van uw bedbodem en matras te garanderen, moet het bed frame van twee soorten materiaal gemaakt zijn: hout en / of metaal.

Het houten bed frame

Allereerst vanuit decoratief oogpunt. Hout is een zeer populair materiaal en geeft een gevoel van welzijn aan het bed. Eenvoudig, onbewerkt of bewerkt, hout geeft een natuurlijk effect aan de inrichting van uw kamer. Een grenenhouten bed frame biedt moderniteit, terwijl onbewerkt hout een meer natuurlijke touch zal geven.

Het metalen bed frame

Een metalen bed frame zal stevig, duurzaam en gemakkelijk te onderhouden zijn. Dit materiaal geeft je slaapkamerdecoratie een retro touch. Let op de terugkeer van aluminium bedden, een zeer resistente terugkerende samenstelling.

Verschillende bed vormen

Om aan al uw behoeften te voldoen bestaan er veel bed vormen op de beddenmarkt:

  • Het klassieke bed: rechthoekig, de vorm is klassiek en past zich aan alle decoraties aan. Het voordeel is dat het praktisch is, en dit ongeacht de indeling van de kamer.
  • Het bed met lades: het combineert comfort en is vindingrijkheid dankzij de opberglades. Het grote voordeel: u bespaart ruimte in de slaapkamer.
  • Het aparte tweepersoonsbed: het biedt echte slaaponafhankelijkheid voor beide slapers.

Met of zonder hoofdeinde

Het hoofdeinde vormt de bovenkant van uw bed en bevindt zich net achter uw hoofd. Het kan direct in uw bed frame geïntegreerd worden of onafhankelijk geplaatst worden. Zijn functie is om het hoofd van de slaper te isoleren door het tegen de muur te beschermen. De voordelen van een bed met een geïntegreerd hoofdeinde is zijn comfort bij het lezen in uw bed, evenals het design door een warme touch aan uw decoratie toe te voegen en de elegantie van al uw beddengoed.

Vind alle maten van 1-persoons bedbodems

Vind alle maten van 2-persoons bedbodems