Bedbodem - Poten - Bed

Zie Producten

Zie Producten

Zie Producten

Zie Producten

Zie Producten

Bed

Zie Producten

Zie Producten

Zie Producten

De bedbodem absorbeert een deel van uw bewegingen en verbetert het comfort van uw matras. Het bevordert een goede ventilatie van het beddengoed en zal de levensduur van uw matras te verlengen. Er zijn verschillende maten bedbodems in 90 x 190/200 cm, 140 x 190/200 cm, 160 x 200 cm en voor het formaat 180 x 200 cm heb je twee bedbodems van 90x200 cm nodig. Er zijn verschillende technologieën beschikbaar : latten, gestoffeerd, ontspanning, met vering... Pas, afhankelijk van uw matras, de keuze van uw bedbodem aan.

De bedbodem, een essentieel element van de matras

Houd er bij het veranderen van matras er rekening mee dat ook de bedbodem belangrijk is. Het is de steunt de matras en zorgt ervoor dat deze in vorm blijft en zijn technologie u de beste voordelen biedt: stevigheid, ventilatie, comfort, vormgeheugen.

Diverse soorten bedbodems

Er zijn drie soorten bedbodems: met springveren, lattenbodems en hefbare bedbodems, en drie configuraties: gestoffeerde springveerbodems, gestoffeerde lattenbodems of zichtbare lattenbodems. Deze producten bieden verschillende soorten comfort en technologieën aan uw bed die aan uw verwachtingen zullen voldoen.

De bedbodem met springveren

Er bestaan twee soorten springveren: vaste en ingekapselde veren.

  • De bedbodem met vaste biconische veren is altijd gestoffeerd, dus bekleed met een stof. Met een klassiek bedkader is deze bodem niet ideaal voor een goede slaaponafhankelijkheid als men met z'n tweeën slaapt, tenzij u voor twee aparte bedbodems kiest. Deze bedbodem is ook enkel geschikt voor matrassen van hetzelfde type.
  • De bedbodem met ingekapselde veren, biedt echte slaaponafhankelijkheid en dit omdat de veren in zakken van elkaar geïsoleerd zijn. Dit zorgt ook voor perfecte ventilatie. Gestoffeerde bedbodems met ingekapselde veren zijn producten van uitstekende kwaliteit die zich perfect aan alle soorten matrassen aanpassen en optimaal comfort bieden.

De houtenlattenbodem

Er bestaan twee soorten lattenbodems: gestoffeerd of zichtbare latten.

  • De met stof beklede lattenbodem houdt de matras op zijn plaats en is geschikt voor alle soorten matrassen. Het garandeert ook de levensduur van uw matras.
  • De lattenbodem met zichtbare latten heeft als voordeel een betere ventilatie, het beter ademt en daardoor minder allergene stoffen, zoals huisstofmijt en stof, vasthoudt.

De breedte van de latten bepaalt de mate van stevigheid van uw bedbodem. Hoe breder de lamellen, hoe steviger uw bodem. Met smalle lamellen die op ophangkogelgewrichten gemonteerd zijn wordt de bodem soepeler.

De hefbare bedbodem

Deze bedbodem kan handmatig of elektrisch worden verhoogd worden. Dit type bedbodem bestaat uit een enkel frame, speciaal voor eenpersoonsbedden of in twee delen voor tweepersoonsbedden. Kies twee matrassen of matrassen die geschikt zijn voor elektrische bedbodems voor meer comfort. De hefbare bedbodem is meestal met zichtbare latten. Het past zich ook aan de lichaamsbouw van elke slaper aan. U kunt uw hoofd of voeten omhoog brengen en uw heupen laten zakken, voor optimaal slapen. Alle matrastechnologieën passen op een elektrisch verstelbare bedbodem.

Voordelen van een bedbodem

De bedbodem biedt essentiële voordelen voor uw matras en uw comfort. Al u in een hightech matras investeert, dan moet deze op een goede bedbodem liggen om het gewenste comfort te garanderen.

Vangt bewegingen op

De functie van de bedbodem is om al uw bewegingen 's nachts op te vangen. Of het nu gaat om een veer of een lattenbodem, de bedbodem verstevigt het bed en vangt al uw bewegingen op voor een goede nachtrust.

Verhoogt de ventilatie van de matras

De bedbodem laat de matras ademen en voert het vocht (warmte en zweet) van de af. De bedbodem is de beste manier om uw matras te luchten. Uw slaapkamer zal minder worden aangetast door mijten en bacteriën.

Verlengt de levensduur van de matras

Een matras op de vloer beschadigd na verloop van tijd en de technologische eigenschappen worden aangetast. Op een bedbodem of lattenbodem behoudt de matras minimaal tien jaar zijn stevigheid en comfort. De bedbodem verlengt de levensduur van uw matras.

Matraskeuze en bedbodem

Zodra uw matras is gekozen, moet u een bedbodem kiezen die compatibel is met de technologie van uw matras. U zal ook moeten nadenken over de maat en indien nodig aan de poten van de bedbodem.

Compatibiliteit en Afmetingen van de bedbodem

U moet een bedbodem kiezen die bij de maat van uw matras past. Er zijn bedbodems voor alle soorten matrassen, maar sommige bedbodems zijn voor bepaalde matrassen beter geschikt:

  • bedbodems met veren geven de voorkeur aan springmatrassen voor een uitgebalanceerde slaapkwaliteit.
  • lattenbodems passen zowel met latex- als schuimmatrassen. De lattenbodem is ook geschikt voor springmatrassen, mits de ruimte tussen de latten minder dan 4 cm is.

De poten van de bedbodems

Als uw bedbodem de basis van uw bed is, kies dan voor poten. Een bedbodem zonder poten is als een matras zonder bedbodem. De voeten zorgen ervoor dat de bedbodem hoger staat en ventilatie onder de matras mogelijk is. Als uw bedbodem in een bedkader past dan heeft u geen voeten voor de bedbodem nodig.

Vind alle maten van 1-persoons bedbodems

Alle maten van 1-persoonsmatrassen

Alle maten van 2 personen matrassen

Vind alle matrastechnologieën